Brexit: Eks-minister ombestemte sig i 11. time

Meningsmålinger har indtil nu vurderet, at 'Leave'-siden vinder Brexit-valget, men nu vender en af deres støtter dem ryggen

Sayeeda Warsi nåede at være minister under David Camerons regering, inden hun forlod britisk politik i 2014. Foto: AP
Sayeeda Warsi nåede at være minister under David Camerons regering, inden hun forlod britisk politik i 2014. Foto: AP

Sayeeda Warsi, der tidligere har været minister under David Camerons regering og en del af formandskabet i Det Konservative Parti i Storbritannien, står nu frem med beskeden om, at hun ikke længere kan støtte den politiske side, der vil have landet ud af EU.

Meldingen kommer, efter Nigel Farage, der er leder af det indvandrerkritiske parti Ukiper og støtter af 'Leave'-siden, der på en plakat har pointeret, at alt for mange flygtninge kommer til Europa.

Engelsk syge: Sådan rammer Brexit dig

Ifølge The Times mener Sayeeda Warsi, at kampagnen udtrykker et had og fremmedhad, som hun ikke kan stå inde for. Nigel Farage's plakat var derfor dråben, der fik bægeret til at flyde over.

- Er vi klar til at fortælle løgne, klar til at sprede had og fremmedhad bare for at vinde et valg? For mig er det at gå alt for langt, siger hun til The Times.

Ekspert: Sådan påvirker politikerdrab Brexit-kampagne

Sayeeda Warsis forældre immigrerede i sin tid fra Pakistan, og hun blev senere den første muslimske kvinde, der stillede op for Det Konservative Parti til et britisk parlamentsvalg. Og netop derfor var Sayeeda Warsi også en vigtig brik for 'Leave'-siden, der ifølge Independent har skullet kæmpe mod beskyldninger om racisme.

Hun forlod britisk politik i 2014, da hun ikke kunne forene sig med partiets holdning til Israel-Palæstina-konflikten. Inden da nåede hun at være minister for tro og fællesskaber samt udenrigsminister og sundhedsminister.

George Osborne, der er den nuværende finansminister i Storbritannien, har ifølge Ritzau fortalt, at plakaten er 'vammel og ondsindet' og minder ham mest af alt om litteratur fra 1930'erne.

Det ultimative Brexit-våben giver bagslag

Men Nigel Farage fralægger sig ansvaret for at opfordre til had.

- Når man udfordrer det etablerede samfundssystem i det her land, så kommer de efter dig, og de kalder dig alle mulige forskellige ting, siger Nigel Farage ifølge nyhedsbureauet AFP.

Torsdag bliver afgørelsens dag, hvor Storbritannien finder ud af, om deres fremtid ligger i EU.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær