Brexit kan komme i dag: Folk er helt utroligt trætte af at tale om det

Efter to et halvt års diskussioner siden valget, orker mange af briterne ikke mere Brexit, lyder det fra Ekstra Bladets reporter i Storbritannien

Medier fra hele verden har siden tidligt i morges været til stede foran Theresa Mays residens i Downing Street 10, hvor hun senere tirsdag mødes med sit regeringskabinet om et udkast til en aftale. Men briterne selv er Brexit-mætte, fortæller Ekstra Bladets mand i Engand. (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Politik

Brexit-aftalen trækker i langdrag, men muligvis er briterne et lille skridt nærmere en aftale senere i dag.

Den britiske premierminister Theresa May holder onsdag klokken 15.00 dansk tid møde med sit regeringskabinet om et udkast til en aftale.

Mødet forventes at vare til langt ud på aftenen og ifølge Ekstra Bladets politiske reporter James Kristoffer Miles, der for tiden bor i Storbritannien, er der mange mulige scenarier.

- Theresa May skal forsøge at overtale sin regering. Men der kan være ministre, der træder tilbage. Det kan også føre, til at hun ikke kan få overtalt sit støtteparti DUP. Det kan i sidste ende ende med at regeringen kollapser, at der kan komme et nyvalg, lyder vurderingen.

Nok om Brexit
Og selv om mødet i dag kan føre Storbritannien i mange retninger, er det ikke Brexit, der står øverst på listen over samtaleemner, som fylder blandt de helt almindelige britiske borgere onsdag.

- Størstedelen af briterne er helt utroligt trætte af at tale om Brexit. Det er noget som man nærmest er holdt op med at følge med i, siger James Kristoffer Miles, som befinder sig i Oxford.

Ifølge ham mener briterne, at Theresa May og regeringens gang på gang udråber succeser, som viser sig i sidste ende at falde til jorden.

- Det frygter man også med denne her aftale, selv om der egentlig er noget på bordet mellem den britiske regering og EU-toppen.

Derfor afkobler borgerne sig fra debatten og afventer den endelige dato, hvor Storbritannien skal forlade EU, som er 29. marts 2019.

Meldingerne både fra London og Bruxelles går på, at onsdag vil være den sidste dag for at aftale et november-møde mellem EU og Storbritannien.

Hvis aftalen ikke er i hus senest onsdag, vil et sådant møde blive udsat til midten af december, hvilket øger risikoen for et brexit uden aftale.

Du kan høre hele analysen i videoen øverst i artiklen.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind