Annonce:
Annonce:

Brexitforhandlere: Nu går vi i gang med sagens kerne

Mandag er den første store forhandlingsrunde for brexit indledt. Parterne lægger ikke skjul på uenigheder

Annonce:
Følg Politik

De to topfigurer i brexitforhandlingerne har mandag sat hinanden stævne i Bruxelles til et fire dages intenst forhandlingsforløb.

Over de næste dage skal den britiske brexitminister, David Davis, og EU's chefforhandler, Michel Barnier, gerne nå et godt stykke videre i forhandlingerne om briternes udmeldelse af EU.

Og skal det lykkedes, skal briterne til at melde klart ud på flere af deres forhandlingspositioner, lyder det fra EU.

- Der er brug for at undersøge og sammenligne vores respektive positioner, siger Michel Barnier mandag morgen til den fremmødte presse i Bruxelles.

Barnier gjorde det også klart i sidste uge, at "uret tikker". Der er brug for kendskab til briternes position i forhold til ni dokumenter med positioner, som EU allerede har offentliggjort.

Mandag forsikrer David Davis, at han deler ønsket om fremskridt i forhandlingerne, og at "uenighederne skal identificeres".

Annonce:

- Vi havde en god start i sidste måned, men nu er vi nået til substansen, lyder det fra ham på vej ind til forhandlingerne.

De seneste dage har der ellers lydt modstridende meldinger fra Storbritanniens politikere.

Ifølge den danske udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er det, hvad man må forvente i et forhandlingsforløb.

- Det vil være sådan undervejs i sådan et forløb, at man kan opsnappe forskellige signaler fra forskellige steder, siger han inden et udenrigsministermøde i Bruxelles, der finder sted samtidig med brexitforhandlingerne.

Samuelsen tror ikke, at et sammenbrud i brexitforhandlingerne er sandsynligt. Men "det bliver meget svære forhandlinger", siger han.

Det er første længerevarende forhandlingsrunde, som mandag er indledt. De to brexit-chefforhandlere har før mødtes i Bruxelles.

Torsdag afvikles et pressemøde, når første forhandlingsrunde er slut.

Annonce:

I forhandlingerne har EU krævet, at der først findes svar på problemerne om borgernes rettigheder, regningen efter brexit og Storbritanniens grænser, før der kan forhandles en handelsaftale med briterne.

Briterne har for få uger siden offentliggjort et udspil til borgernes rettigheder. Men det er blevet afvist af EU, som mener, at det efterlader for mange ubesvarede spørgsmål.

Endnu har briterne ikke meldt deres position om grænserne og regningen efter EU-skilsmissen klart ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: