Annonce:
Annonce:

Briter om valg: Terror påvirker vores stemme

Når flere briter i dag skal til stemmeurnerne, så vælger de efter, hvem der vil gøre mest i kampen mod terror

Foto: Tariq Mikkel Khan / Redigering: Kristian Hansen
Annonce:
Følg Politik

BARKING, LONDON (Ekstra Bladet): Når der er folketingsvalg i Danmark, så kan man praktisk set ikke se lygtepælene på grund af valgplakater, og politikerne vader gågader tynde i forsøg på at tiltrække stemmer.

Men i Barking, der ligger i den østlige del af London, er der ikke tegn på, at det er i dag, at briterne skal stemme.

Derimod er politiet massivt til stede i byen. I en boligblok på Kings Road boede den 27-årige Khuram Shazad Butt nemlig. Han er en af dem, som politiet mener stod bag lørdagens blodige terrorangreb.

To gange i løbet af valgkampen er Storbritannien blevet ramt at terror. Og de voldsomme angreb kommer til at spille ind, når briterne i dag skal sætte deres kryds.

Politiet anholder 30-årig mistænkt for bånd til angreb

Annonce:

- Før i går vidste jeg ikke, hvad jeg ville stemme, men det gør jeg nu. Jeg stemmer på Labour, for jeg vil have nogle ting ændret. For mig handler det hele om sikkerhed. Jeg vil se en betjent på gaden - jeg vil se dem bekæmpe terrorisme. Theresa May tager bare jobs fra dem, siger den 30-årige sælger Fany Monsengwo til Ekstra Bladet, da vi møder ham på gågaden i Barking.

- Det handler ikke om, at vi skal sætte hårdt mod hårdt, som hun vil. Det skiller os mere. Det handler om, at vi skal finde en løsning, og det, tror jeg, Jeremy Cobyn kan, siger han.

Jeremy Cobyn er en sikker vinder, mener den 30-årige sælger. Foto: Tariq Mikkel Khan
Jeremy Cobyn er en sikker vinder, mener den 30-årige sælger. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Brite: Smid dem ud
Theresa May er i løbet af de sidste par dage kommet med en række konkrete tiltag til, hvordan man skal vinde kampen mod terror.

Hun mente blandt andet, at man lettere skal kunne udvise udenlandske terrormistænkte fra landet.

- Og hvis vores menneskerettigheder står i vejen for det, så må vi ændre loven, så det er muligt at udføre de ting, sagde Theresa May på et vælgermøde i Slough.

Bekræftet: Dansker blandt sårede i London-terror

Den holdninger den 70-årige Maureen Miller fuldstændig enig i.

Annonce:

- Jeg er fuldstændig ligeglad med, om de har kone og børn. Hvis de er involveret i terror, så skal de bare smides ud. Jeg tror helt sikkert, at Theresa May vil gøre mere for sikkerheden end Labour. Men jeg kunne også godt vælge det ekstreme og stemme Ukip (UK Independence Party red.), siger hun til Ekstra Bladet.

- Regeringen skal være mere aggressive mod hadprædikanter og andre, som sympatiserer med terror. De skal kyles ud af England, de gør jo ikke noget godt for landet. Jeg er ligeglad med menneskerettighederne, når det gælder et emne som sikkerhed. Der skal vi bare stoppe med at være så politiske korrekte, siger hun.

De to veninder, Marureen Miller og Maureen Lacey, stemmer begge konservativt på grund af sikkerhedsspørgsmålet. Foto: Tariq Mikkel Khan.
De to veninder, Marureen Miller og Maureen Lacey, stemmer begge konservativt på grund af sikkerhedsspørgsmålet. Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

Terror før Brexit
Før de to terrorangreb var det særligt briternes udmeldelse af EU, der fyldte i folks bevidsthed, men nu har terroren overtaget den plads.

- Der er tre ting, der betyder noget for mig, når vi taler om sikkerhed, som jeg mener, at Labour kan opfylde. Vi skal have flere jobs i politiet, vi skal have aktiviteter, så unge børn ikke bliver radikaliseret, også skal vi have bedre lærer, som kan opfange, hvis de unge er ved at tage en forkert vej, siger den 34-årige frisør Christina McKenzie.

Annonce:

Hun skal i morgen stemme for første gang nogensinde, fordi hun kommer fra en baggrund i Jehovas vidner, hvor hun er opdraget med, at man ikke må stemme.

Danske muslimer enige: Terror-svin skal ikke have islamisk begravelse

- Jeg glæder mig helt vildt til resultatet. Jeg vil virkelig gerne have en leder, som kan gøre en forskel og få mig til at føle mig sikker igen. Og det er Jeremy Cobyn, siger hun og råber 'Labour', inden hun forsvinder.

At få flere i arbejder betyder også meget for den 34-årige frisør. Foto: Tariq Mikkel Khan
At få flere i arbejder betyder også meget for den 34-årige frisør. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Det er dog ikke alle, der er ligeså engageret i det britiske valg, som den 34-årige frisør. Ifølge BBC stemte 34 procent af de registrerede vælgere ikke ved de sidste valg i 2015.

- Kender du børneprogrammet 'The Muppets'? Du kan ligeså godt stemme på dem, for der kommer ikke en forskel alligevel. Derfor skal jeg ikke stemme, jeg skal se film på valgdagen, siger en bargæst på pubben 'The Barking Dog' til Ekstra Bladet, inden han forsvinder ind i mørket.

Annonce:

Lige nu fører fru May og de konservative med omkring 44 procent af stemmerne. Den britiske pendant til Socialdemokratiet, Labour, står med Jeremy Corbyn i spidsen til 36 procent ifølge et gennemsnit af meningsmålingerne lavet af The Guardian.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: