Britisk EU-kommissær trækker sig efter brexit

- Jeg kan ikke fortsætte som EU-kommissær, som om intet er sket, siger EU's finanskommissær

Jonathan Hill fratræder som EU-kommisær. FOTO: Geert Vanden Wijngaert/AP
Jonathan Hill fratræder som EU-kommisær. FOTO: Geert Vanden Wijngaert/AP

Den britiske EU-kommissær, Jonathan Hill, træder tilbage efter Storbritanniens folkeafstemning om EU-medlemskab. Det oplyser han i en meddelelse.

- Jeg mener ikke, at det er rigtigt at fortsætte som EU-kommissær, som om intet er sket, udtaler Hill, der er EU's finanskommissær.

Han tilføjer, at han har meddelt EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sin beslutning.

- Samtidig skal der være en ordentlig overdragelse, så jeg har sagt, at jeg vil arbejde sammen med ham for at sikre, at det sker i de kommende uger, meddeler Jonathan Hill.

Hill, der tiltrådte som kommissær i 2014, siger, at han er 'meget skuffet' over resultatet af den britiske folkeafstemning, som betyder, at Storbritannien må forlade EU.

- Jeg ville gerne have haft, at det var endt anderledes, siger han og tilføjer, at briterne efter hans mening bør være med til at forme et åbent og fleksibelt Europa.

- Men briterne tog en anden beslutning, og sådan fungerer demokratiet.

Jonathan Hill er tidligere medlem af det britiske overhus, som er det ene af parlamentets to kamre.

Han skriver i en pressemeddelelse lørdag, at han kom til Bruxelles som EU-skeptiker, men med tiden er blevet overbevist om, at 'trods frustrationerne var vores medlemskab godt for os i verden og godt for vores økonomi'.

- Men gjort er gjort, og nu skal vi videre med at få vores nye forhold til Europa til at fungere bedst muligt, udtaler kommissæren.

92 kommentarer
Vis kommentarer