Britisk regering lover husejere smæk ved et nej til EU

Den britiske finansminister, George Osborne, advarer briterne om, at brexit kommer til at koste dem dyrt

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det bliver dyrt for husejerne, hvis briterne stemmer sig ud af EU ved en folkeafstemning i juni, advarer den britiske finansminister.

- Det er ikke blot et stort spørgsmål om, hvem vi er som land. Det vil ramme folks privatøkonomiske sikkerhed lige i hjertet, siger George Osborne i et interview på ITV.

I interviewet siger finansministeren i klare vendinger, at et såkaldt brexit - en britisk afsked med EU - vil ramme huspriserne og omkostningerne ved at have fast bolig.

- Det er bare et eksempel på den virkning - de økonomiske konsekvenser - som en afsked med EU vil medføre, siger Osborne.

Den britiske regering har løbende forsøgt at overbevise den EU-skeptiske befolkning om, at Storbritannien bør blive i unionen. Konsekvenserne ved en skilsmisse vil være voldsomme, lyder det.

Samtidig har premierminister David Cameron haft held med at genforhandle samarbejdet med EU. I februar indgik man en aftale på et topmøde i Bruxelles.

Kernen i aftalen er, at Cameron fik gennemtrumfet en såkaldt nødbremse, så EU-borgere fra andre lande ikke så nemt kan modtage sociale ydelser i Storbritannien.

Det sidste har været en stor bekymring i Storbritannien.

Meningsmålinger har vist, at briterne tilsyneladende er klar over, at brexit får økonomiske konsekvenser. Alligevel balancerer det tæt mellem ja-siden og nej-siden.

Briterne stemmer 23. juni.

Osbornes ministerium har tidligere meddelt, at brexit i 2030 vil koste en gennemsnitlig husstand 4300 pund årligt i form af faldende vækst og indtægter. Det svarer til 40.500 danske kroner.

125 kommentarer
Vis kommentarer