Britisk sejrherre revser demonstranter: - Suck it up

Mens unge og velhavende demonstrerer mod Brexit, jubler den sejrende arbejderklasse

Hør Bryan Abbott fortælle om oplevelsen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Ekstra Bladet (Leyton): Fredag blev det klart, at Storbritannien som det første medlemsland forlader EU efter en sand valggyser.

Det historiske farvel blev grundlagt i Storbritanniens industri- og landdistrikter, hvor et brændende ønske om at forlade unionen længe har ulmet i befolkningen.

Røggranater og romerlys
Fredag aften resulterede EU-exitten i spontane demonstrationer flere steder i Storbritannien.

I London samledes flere hundrede unge demonstranter på London Bridge, hvor de bevæbnet med skilte, romerlys og røggranter protesterede mod valgresultatet, som de føler er blevet trukket ned over hovedet på dem af aldrende briter i provinsen.

Suck it up
I arbejderforstaden Leyton har man dog kun hovedrysten til overs for de utilfredse taberes demonstrationer.

- Hvis de (unge, red.) ikke kan tage sig sammen og gå ud at stemme, burde de ‘suck it up’, lyder det fra den 72-årige tidligere slagteriarbejder, Bryan Abbott, mens han kæmper med at få gebisset sat helt på plads.

Den aldrende slagterimedarbejder og bedstefar til ni har inviteret Ekstra Bladet indenfor i sit rækkehus i arbejderforstaden til en snak om ønskerne for fremtidens Storbritannien.

Han er en af de mere end 17 millioner briter, der har stemt for et britisk EU-exit.

Forkerte immigranter
For Bryan Abbott har det primært været et spørgsmålet om immigration, der har fyldt i debatten forud for valget.

- Der kommer for mange immigranter til England, der ikke bidrager. Det er de forkerte immigranter, der kommer. EU har tvunget os til at lukke billig arbejdskraft ind fra Østeuropa, mens vi holder læger, ingeniører og andre dygtige folk ude, siger Bryan Abbott.

Bryan er blandt de briter, der føler, at for mange beslutninger bliver trukket ned over hovedet på ham og resten af Storbritannien fra EU-lederne i Bruxelles.

Bankfolk sviner arbejderklassen
Flygtningekrisen og folkevandringen til Europa fra Syrien og nabolandene er et godt eksempel.

- EU vil bestemme, hvor mange vi skal tage, men vi har ikke plads til dem. Vores skoler, hospitaler og andre offentlige instanser kan ikke håndtere dem.

- Jeg er ikke racist. Storbritannien har bygget sin storhed på dygtige immigranter, og dem skal vi fortsat nyde godt af, men vi skal selv kunne vælge, hvem vi ønsker at lukke ind, forklarer Bryan Abbott.

- Hvorfor forudså de ikke finanskrisen?
I går besøgte Ekstra Bladet Londons fashionable finansdistrikt London City.

Her fortalte flere børshandlere og bankfolk om den travleste og mest deprimerende arbejdsdag i mands minde.

- Tidligere var jeg stolt af at være britisk. Vi var den stolteste nation i Europa. Vi befriede jer fra nazisterne og skabte grobund for frihed, fred og demokrati. Nu trækker en flok snæversynede nationalister tæppet væk under den frihed, vores forfædre kæmpede og døde for, lød det fra en aktiehandler i starten af 30’erne.

- Leave-siden har ingen anelse om, hvilke konsekvenser det vil få for vores økonomi, fortsatte aktiehandleren.

Politik Børshajer efter brexit: - Vi er fucked

Den kritik giver 72-årige Bryan Abbott ikke meget for:

- Hvis de er så kloge, hvorfor forudså de så ikke finanskrisen for nogle år siden? Hvordan er de pludseligt blevet så kloge, at de ved hvordan et EU-exit vil påvirke os?

- Ingen ved, hvordan det vil påvirke os. Jeg tror, vores økonomi får det svært de næste to til tre år. Men England klarer sig, det gør vi altid, slutter Bryan Abbott.

Imens fortsætter utilfredsheden og demonstrationerne rundt om i Storbritannien.

Jonathan Hill fratræder som EU-kommisær. FOTO: Geert Vanden Wijngaert/AP Politik Britisk EU-kommissær trækker sig efter brexit

Arkivfoto: Holger Bundgaard. Indsat foto: Anne-Sofie Haahr. Politik Haahr hejser det britiske flag som tak for Brexit

Se også: Danske brexit-vindere scorer over en halv mio. kr.

130 kommentarer
Vis kommentarer