Britiske eksperter advarer: 18-måneder lang nedlukning nødvendig

Eksperter advarer regeringen om, at coronaudbruddet kan blive den største krise siden den spanske syge under Første Verdenskrig i Storbritannien

WHO understreger, at social distancing ikke er nok - man skal teste meget mere. Video: Reuters

Storbritannien skal forberede sig på den største sundhedskrise i 100 år.

Så klar er konklusionen i et netop publiceret dokument fra et hold corona-eksperter fra London Imperial College. De advarer tirsdag den britiske regering om, at den nuværende epidemi, som raser over hele verden, er 'en seriøs' trussel mod landets borgere.

De opfordrer derfor premierminister Boris Johnson og hans kabinet til at lukke landet ned i 18 måneder i stedet for den nuværende afblødningsstrategi, som briterne oplever i disse dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Storbritanniens sundhedsminister Chris Whitty på vej til et møde med Boris Johnson i Downing Street 10 mandag om bekæmpelse af coronavirus. Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix
Storbritanniens sundhedsminister Chris Whitty på vej til et møde med Boris Johnson i Downing Street 10 mandag om bekæmpelse af coronavirus. Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

250.000 dødsfald
Fortsætter den britiske regering sin afblødningsstrategi, viser matematiske udregningsmodeller ifølge eksperter, at op mod 250.000 britere kan miste livet som følge af coronavirussen. Det skriver Sky News.

Eksperterne ser en total nedlukning for den 'eneste fornuftige beslutning' på nuværende tidspunkt, hvis virussen skal bekæmpes - også selvom det vil ramme økonomien hårdt.

'Mange lande har allerede taget disse foranstaltninger i brug, men selv lande befinder sig på et tidligere stadie (af udbruddet, red.) skal gøre det samme omgående', skriver de i dokumentet, som Sky News har fået adgang til.

Mandag skærpede Boris Johnson ellers retorikken. Han advarede her sine landsmænd mod at gå på pubs, restauranter og kun bevæge sig udenfor, hvis det er nødvendigt.

Samtidig bekræfter sundhedsministeren, at det er sandsynligt, at virusepidemien kan 'vare i månedsvis'. Det skriver Sky News ligeldes tirsdag.

Tysk minister forventer kriseafslutning i maj
Den tyske økonomiminister, Peter Altmaier forventer til gengæld, at man kan have udbruddet af coronavirus under kontrol langt tidigere.

Han siger til tv-stationen RTL, at han forventer, at corona-krisen vil vare indtil slutningen af maj. Det skriver Reuters. 

- Jeg forventer, at vi vil mærke konsekvenserne hele april og hele maj måned, siger han og tilføjer:

- Så jeg vil ikke råde nogen til at satse på, at det er ovre i løbet af otte dage.

Storbritannien har registreret 1553 tilfælde, mens Tyskland nu er oppe på 7272 smittede.