'Bromancen' fortsætter: 'Beskyldningerne om Trump er værre end prostitution'

Den russiske præsident Vladimir Putin afviser på det klareste, at Rusland ligger inde med kompromitterende oplysninger om Donald Trump

På et pressemøde tirsdag afviste Vladimir Putin, at den russiske efterretningstjeneste har nogen form for hemmelige optagelser af Donald Trump. Foto: AP
På et pressemøde tirsdag afviste Vladimir Putin, at den russiske efterretningstjeneste har nogen form for hemmelige optagelser af Donald Trump. Foto: AP

Når Donald Trump på fredag overtager roret fra Barack Obama som USA's præsident, bliver det med lovning om et bedre forhold til Rusland, end der har været de seneste mange år.

Flere har dog stillet spørgsmålstegn ved det forhold den seneste tid, efter at et ubekræftet, lækket rapport har hævdet, at den russiske efterretningstjeneste ligger inde med massiv kompromitterende viden om Donald Trump - blandt andet at Trump skulle have været sammen med nogle prostituerede på et hotelværelse i Moskva i forbindelse med en Miss Universe-konkurrence i 2013.

Trumps indsættelse er kampscene i ny kontroversiel sag

Donald Trump har selv pure afvist beskyldningerne, som han kalder løgnagtige og som et forsøg fra hans fjender på at skabe postyr omkring ham forud for hans indsættelse som præsident.

Og nu har den russiske præsident Vladimir Putin også udtalt sig detaljeret om beskyldningerne.

Det skete tirsdag på en pressekonference forud for et møde med Moldovas præsident.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Putin benyttede anledningen til at komme med hårde beskyldninger mod Barack Obamas regering, som han mener kommer med falske beskyldninger.

Den russiske præsident sørgede for som altid at fremhæve egne fortræffeligheder og skyde med skarpt mod Obama. Foto: AP
Den russiske præsident sørgede for som altid at fremhæve egne fortræffeligheder og skyde med skarpt mod Obama. Foto: AP
 

Var ikke politiker
Direkte adspurgt om, hvad Putin mener om den lækkede, ubekræftede rapport, afviste Putin den ved at kalde den 'falsk' og 'nonsens', og at den var en del af Obama-regeringens forsøg på at 'underminere den kommende præsidents legitimitet' på trods af hans overbevisende sejr.

- Folk der bestiller sådanne usandheder mod den kommende præsident, fabrikerer dem og bruger dem i en politisk kamp er værre end prostituerede. De har absolut ingen moralske grænser, og det understreger en betydelig grad af nedbrydning af politiske eliter i Vesten, inklusiv i USA, lød det fra den russiske præsident.

Hollande til Trump: EU har ikke brug for råd udefra

Putin hånede derefter selve den påstand, at Rusland skulle have indsamlet information om Donald Trump og overvåget ham tilbage i 2013.

- Han var ikke politiker, vi kendte ikke engang til hans politiske ambitioner. Tror de at vores efterretningstjeneste er på jagt efter hver eneste amerikanske milliardær?, lød det hånligt fra Vladimir Putin.

Donald Trump har på det klareste afvist beskyldningerne om, at han skulle have mænget sig med prostituerede i Moskva eller at Rusland på andre måder forsøger at afpresse ham. Foto: AP
Donald Trump har på det klareste afvist beskyldningerne om, at han skulle have mænget sig med prostituerede i Moskva eller at Rusland på andre måder forsøger at afpresse ham. Foto: AP
 

Donald Trump har i lang tid talt varmt om et bedre forhold med Rusland, og han afviste derfor også stædigt i lang tid, at Rusland skulle have haft noget at gøre med hackingen af Det Demokratiske Parti i forbindelse med valgkampen.

Efter at være blevet briefet af efterretningstjenesten, gik Trump dog med til at rette beskyldningen mod russerne, men han fastholder, at han vil have et bedre forhold til Rusland og Putin.

Verdens bedste prostituerede
Og det venskab tyder det på, at Putin også - i hvert fald udadtil - er med på at opbygge.

Han fortsatte nemlig til tirsdagens pressemøde med at tale Trumps sag i forhold til beskyldningerne om Trumps sexlege med prostituerede i Moskva.

- Han er en mand, der har arrangeret skønhedskonkurrencer, han har mødt de smukkeste kvinder i verden. Jeg har svært ved at tro på, at han løb hen på et hotel for at møde vores prostituerede, selvom de selvfølgelig er de bedste i verden, lød det fra Putin.

Han hævder, at Trumps modstandere er ude på at skabe en situation i USA som den i Ukraine, hvor den pro-russiske præsident Viktor Janukovitj blev væltet fra magten i 2014.

- Folk der gør det her påfører enorme skader på USA's interesser, sagde Putin.

Britisk eks-agent centrum for Trump-skandale: Det ved vi om ham

Kender ham ikke
På trods af det massive forsvar af Trump - som dog også må siges at være i Ruslands interesse - afviser Putin dog, at han har nogen grund til at forsvare Trump.

- Jeg kender ikke hr. Trump. Jeg har aldrig mødt ham, og jeg ved ikke, hvad han vil gøre på den internationale scene. Uanset hvad har jeg ingen grund til at angribe ham, kritisere ham for noget, eller forsvare ham.

Så sent som søndag lød det fra Donald Trump, at han ville være klar til at skære ned på nogle af sanktionerne mod Rusland, der blev indført efter annekteringen af Krim i 2014, hvis Rusland ville nedruste på atomområdet.

Trump vil ophæve Krim-sanktioner mod Rusland for atomaftale

På et andet pressemøde tirsdag svarede den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov, at Rusland er klar til at indgå forhandlinger med USA om atomnedrustning, mens han tilføjede, at det også burde omfatte andre våben så som missilskjold.

Russisk udenrigsminister vil tale atomvåben med Trump