Annonce:
Annonce:

Bundsgaard færdig som KL-formand: Radikale peger på Venstre-mand

Martin Damm (V) står til igen at blive kommuneformand, skriver Altinget. Han erstatter Jacob Bundsgaard (S)

Martin Damm fra Venstre (til højre) står ifølge Altinget til at vippe Socialdemokratiets Jacob Bundsgaard (til venstre) af pinden som formand i Kommunernes Landsforening. (Arkivforo) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Damm fra Venstre (til højre) står ifølge Altinget til at vippe Socialdemokratiets Jacob Bundsgaard (til venstre) af pinden som formand i Kommunernes Landsforening. (Arkivforo) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Et formandsskifte ser ud til at være på vej i Kommunernes Landsforening (KL), som er interesseorganisation for landets 98 kommuner.

De Radikale vil nemlig bruge sit afgørende mandat i KL's bestyrelse til at pege på Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), som ny formand.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse ifølge det politiske medie Altinget.

Martin Damm er aktuelt næstformand i KL. Han står altså til at vippe formand Jacob Bundsgaard (S) af pinden. Han er borgmester i Aarhus.

Meddelelsen kommer fra Leon Sebbelin (R), afgående borgmester i Rebild, og Johan Brødsgaard. Han er formand for partiets kommunalpolitiske netværk.

Til Ritzau fortæller Leon Sebbelin, at der har skullet målfoto til, for at finde ud af hvem partiet skulle pege på.

- Vi havde drøftelser i vores netværksbestyrelse, og på baggrund af de tilkendegivelser endte det med, at pilen pegede på Martin.

Annonce:

- Det er ikke sådan, at jeg kan sige, at derfor blev det ham. Det er et sammenkog af de tilkendegivelser, der kom, siger han.

Martin Damm (V) siger til Ritzau, at hans umiddelbare reaktion var, at han blev rigtig glad for, at De Radikale pegede på ham.

- Vi har jo en langvarig tradition for at samarbejde med De Radikale i KL, siger han.

Formelt skal den ny bestyrelse ifølge Altinget først konstitueres til marts på organisationens generalforsamling. Men det peger altså på en ny formand.

Bliver det en realitet, vil det ikke være helt uvant for Martin Damm. Han var formand for KL fra 2014 til 2018, inden Jacob Bundsgaard overtog.

Martin Damm mener, at situationen minder om sidst, han blev formand, hvor De Radikale også sad på den afgørende stemme.

- De Radikale er altid grundige. De førte samtaler med begge sider, og så er jeg selvfølgelig glad for, at de pegede på mig, siger han.

Annonce:

Både Martin Damm og Jacob Bundsgaard blev genvalgt ved sidste uges kommunalvalg og kan begge se frem til endnu en periode som borgmester i henholdsvis Kalundborg og Aarhus.

Jacob Bundsgaard måtte dog notere sig stor personlig tilbagegang, da han fik halveret antallet af personlige stemmer fra valget i 2017.

Samme skæbne ramte den socialdemokratiske borgmester i København, Aalborg og Odense, ligesom partiet generelt gik tilbage.

For Martin Damm bød valget stort set på status quo, når det kom til de personlige stemmer. Han fik 4320, mens 4286 personer i 2017 satte kryds ud for hans navn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: