Byrådsmedlem betaler for personlige stemmer: Vil støtte græsplæne

- Det ligger på grænsen, siger forskningschef

Facebook opslaget
Facebook opslaget

Byrådsmedlem Henrik Andersen fra Tjæreborg ved Esbjerg har taget noget utraditionelle midler i brug for at få en plads i byrådet.

Manden har nemlig på Facebook lovet at betale 25 kroner til Tjæreborg Idrætsforening for hver personlig stemme han indkasserer ved valget på tirsdag.

På Facebook skriver den ihærdige politiker:

'I stedet for eksempelvis at dele morgenbrød ud hos bageren/brugsen, blomster og bolsjer i gågaden eller bruge penge på dyre radiospots....vil (jeg) give 25 kr. per personlig stemme, jeg opnår ved valget, til Tjæreborg Idrætsforening som støtte til den planlagte kunstgræsbane i Tjæreborg. En bane, jeg håber, vil blive til stor glæde for TIF.'

Ifølge JyskeVestkysten fik Henrik Andersen 505 personlige stemmer ved valget for fire år siden. Hvis han er ligeså populær denne gang, så kan idrætsforeningen i Tjæreborg forvente at få et græstilskud på 12.625 kroner.

Utraditionelt
Venstre-politikeren erkender, at hans metode til at komme i byrådet er utraditionel.

'Nok er det en lidt alternativ måde, men håber alligevel det lykkes mig at komme i snak med vælgerne i dagene op til valget den 21. november, men også i de fire år mellem valgene',  skriver Henrik Andersen.

Ifølge forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, er Henrik Andersens initiativ på grænsen.

- Det er på grænsen til stemmekøb, som er ulovligt, men de regler er mere oplagte, når det går på én til én - at man giver penge direkte til en person, der vil stemme på en. Her er det mere kollektivt og åbent, og pengene går til tredjepart, så måske er det ikke i egentlig forstand ulovligt. Men jeg kan heller ikke sige, at det er lovligt. Jeg vil mene, det er på grænsen af, hvad man kan tillade, siger Roger Buch til JydskeVestkysten.

Hos Indenrigsministeriet er meldingen, at det kreative tiltag ikke er omfattet af valglovens bestemmelser, hvorfor ministeriet ikke har nogen holdning til det, skriver den regionale avis.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen