Cameron bøjer af for pres - åbner for flere flygtninge

Ifølge britiske aviser vil premierministeren fredag præsentere plan for at modtage flere syriske flygtninge

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Storbritannien vil fremover åbne dørene for flere syriske flygtninge. Det skriver en række britiske medier torsdag aften.

Premierminister David Cameron ventes fredag at skitsere en plan for, hvordan Storbritannien vil hjælpe flere af de syriske flygtninge, der i dag via menneskesmuglere og farlige ruter søger en ny tilværelse i Europa.

I år har Storbritannien, der er verdens femtestørste økonomi, kun modtaget 216 syrere, og det har medført international kritik.

Nu er spørgsmålet i den grad også blevet indenrigspolitisk for Cameron.

Han blev angiveligt "dybt rørt", efter at flere britiske aviser torsdag havde billedet af en druknet, treårig syrisk dreng på forsiden.

Han siger til flere britiske medier, at Storbritannien nu vil leve op til sit "moralske ansvar".

The Times og Telegraph skriver, at den plan, som Cameron fredag vil fremlægge, er et resultat af et tiltagende pres fra befolkning og medier om at hjælpe flere syrere.

Planen betyder angiveligt, at Storbritannien vil tage imod "tusinder" af flygtninge, og de skal i overvejende grad komme fra FN's flygtningelejre i Syriens nabolande.

- De endelige detaljer om antallet, finansiering og placering i Storbritannien, er i al hast ved at blive lagt på plads i Whitehall (regeringsbygning i London, red.), siger en kilde med kendskab til planen til The Guardian torsdag aften.

David Cameron understregede torsdag, at flygtningekrisen ikke bare kan løses ved at landene modtager flere flygtninge. Men, understregede han:

- Vi er ikke ligeglade.

Flere end fire millioner personer er flygtet fra Syrien siden borgerkrigens udbrud i 2011. Cirka 5000 af dem er kommet til Storbritannien.

Det er væsentligt færre end lande som Frankrig, Tyskland og Sverige, og samtidig er Storbritannien ligesom Danmark heller ikke med i den interne EU-fordeling af flygtninge.

Presset på regeringen for at tage imod flere flygtninge er blevet bakket op af over 325.000 briter, der via en underskriftindsamling har opfordret den konservative regering til at hjælpe flere flygtninge.

Derudover har mindst 2000 familier meldt sig frivilligt til at være værtsfamilie for flygtninge.

31 kommentarer
Vis kommentarer