Annonce:
Annonce:

Cameron hånes efter EU-aftale: Pisses ned ad ryggen

Den britiske aviser giver deres premierminister hårde ord med på vejen, mens et billede af Cameron, der kysser støvler i Bruxelles spreder sig på Twitter. Briterne går til stemmeurnerne den 23. juni.

Cameron hånes med dette manipulerede foto på Twitter. (Foto: Twitter)
Cameron hånes med dette manipulerede foto på Twitter. (Foto: Twitter)
Annonce:
Følg Politik

De britiske medier er bestemt ikke kendt for at holde sig tilbage med kritikken af deres politikere.

Fredag faldt en stor aftale på plads EU, hvor den britiske premierminister David Cameron blev enige med de andre EU-medlemslande om at reformere briternes medlemsskab af unionen.

- Vi har fået en aftale, der giver Storbritannien særstatus i EU, sagde David Cameron på et pressemøde i Bruxelles sent fredag aften, hvor han samtidigt sagde, at han anbefaler, at Storbritannien bliver i EU.

Artiklen fortsætter under videoen

David Cameron kom med en kontroversiel udtalelse på talerstolen ved pressemødet fredag aften - se hvilken i indslaget her. (Video: Ritzau)

OVERBLIK: Sådan er aftalen om de britiske EU-reformer

Annonce:

Lørdag har David Cameron så offentliggjort, at briterne skal stemme om de vil blive i EU. Valget finder sted den 23. juni, og det kan godt gå hen at blive en sej kamp for Cameron, hvis man ser på, hvordan befolkningen og de britiske aviser har taget i mod EU-aftalen.

Hyldestordene til premierministeren er nemlig i den grad udeblivet.

På Twitter cirkulerer der lige nu et billede af, at Cameron ligger på knæ og kysser et par sorte lædersko, mens EU's karakteristiske flag er lige ud for hans hoved. Samtidigt bliver han pisset ned ad ryggen, hvilket bestemt ikke efterlader nogen tvivl om, hvad manden bag billedet mener om Camerons EU-aftale.

Billedet deles og retweetes flittigt blandt britiske EU-skeptikere, hvor mange direkte støtter det EU-kritiske UKIP, der befinder sig på det yderste højre.

Merkel: Det var svært at finde et kompromis med Cameron EU-forsker: Nu venter der Cameron et kæmpe arbejde

Merkel: Det var svært at finde et kompromis med Cameron

Også Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth har set billedet. Han mener dog ikke, at de britiske EU-modstandere rammer lige i bullseye.

Annonce:

- Det er ikke et helt sandfærdigt billede, og aftalen er på mange stræk en god aftale for Storbritannien, og det er ikke en særlig god aftale for andre end Storbritannien, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Der er kommet en række britiske særaftaler, som jeg gerne så Danmark være en del af, så jeg synes ikke, at billedet er rimeligt i forhold til, hvad der er sket.

S og DF håber på et britisk ja til EU-aftale

River hovederne af hinanden
EU-ordføreren forudser, at der kommer en bitter krig forud for, at briterne skal stemme om at forblive i EU, hvilket også kommer til at ramme internt hos de konservative.

- Debatten om medlemskab af EU i Storbritannien bliver formentlig meget hård, og de vil måske rive hovederne af hinanden i det konservative parti, og vi må se, hvor meget der er tilbage, når de er færdige, siger Kenneth Kristensen Berth, der dog krydser fingre for, at det bliver et 'ja' til at forblive i unionen.

Cameron offentliggør dato for EU-afstemning i dag Løkke: EU-aftale beskytter dansk børnecheck

Cameron offentliggør dato for EU-afstemning i dag

Annonce:

- Hvis vi skal ind i en reformproces i EU, hvor man skal stoppe overførslen af kompetencer til EU fra nationalstaterne, så kræver det britisk tilstedeværelse, siger han.

UKIP's leder Nigel Farage har ikke delt det famøse billede, men hans holdning til aftalen efterlader ingen tvivl.

- Det er virkelig en patetisk aftale. Lad os forlade EU og overtage kontrollen med vore egne grænser og stoppe de daglige udbetalinger af 55 millioner pund til Bruxelles, skriver Farage på Twitter.

Det er dog ikke kun det yderste politisk højre, som giver David Cameron særdeles hårde ord med på vejen.

Landets aviser stråler i hvert fald ikke af begejstring på deres avisforsider.

- Kalder du det en aftale, Dave? spørger Daily Mail, mens en anden tabloidavis, Daily Express, meget utvetydigt kalder det 'Camerons tilbagetog.

Resultatet bliver bestemt heller ikke hyldet i The Times, der kalder resultatet en omgang 'tynd vælling', der er blevet forhandlet på plads via 'dårlige teatralske trick'.

Annonce:

Briternes aftale med de andre EU-lande skal være med til at styrke det indre marked og sikre, at briterne og de andre medlemslande har mulighed for at afgive mindre suverænitet til EU.

Desuden vil briterne have en tydelig anerkendelse af, at euroen ikke er den eneste valuta i Europa og som det vigtigste punkt får Cameron og co. mulighed for at stoppe udbetalingen af en række særlige britiske velfærdsydelser i syv år.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: