Cameron: Litvinenko-drab var statsstøttet handling

Britisk premierminister siger, at britisk undersøgelsesrapport bekræfter, "hvad vi hele tiden har troet."

Den britiske premierminister, David Cameron, siger til britisk tv, at den tidligere russiske spion Alexander Litvinenko blev dræbt ved "en statsstøttet handling", som han kalder "dybt frastødende." Cameron siger, at en ny britisk undersøgelsesrapport bekræfter, "hvad vi hele tiden har troet."

Storbritannien har ikke indført nye sanktioner mod Rusland, efter offentliggørelsen af rapporten.

Den britiske regering tilkaldte torsdag den russiske ambassadør og indefrøs midler, der har forbindelse til drabet på den afhoppede russiske agent.

- Vi må nu læse rapporten i dens helhed og tage alting med i betragtning, men der er ingen tvivl om, at denne chokerende hændelse, som vi reagerede på for år tilbage, da det skete, og vi skærper vores reaktion i dag, siger Cameron, som kommentere sagen i den schweiziske bjergby Davos, hvor han deltager i det verdensøkonomiske forum.

Litvinenko døde af det radioaktive middel polonium 210, der formentlig var hældt i hans te under et møde med to russiske agenter på et London-hotel.

En talskvinde for Cameron kaldte tidligere torsdag konklusionerne i Litvinenko-undersøgelsen for ekstremt alvorlige. Hun sagde, at det er upassende for en stat - Rusland - at opføre sig på den måde.

Kreml afskrev torsdag konklusionerne af den britiske undersøgelse som en mulig britisk "joke".

- Måske er det her en joke, siger Dmitrij Peskov, Putins talsmand til journalister.

- Mere sandsynligt kan det tilskrives den fine britiske humor - det faktum at en åben, offentlig undersøgelse er baseret på fortrolige data fra ikke nærmere angivne efterretningstjenester, siger han.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere