Cameron offentliggør dato for EU-afstemning i dag

Britisk regeringsmøde om ny EU-status indledes lørdag formiddag, hvorefter dato for folkeafstemning meddeles

Premierminister David Cameron siger, at han efter et regeringsmøde lørdag vil meddele, hvornår briterne skal til EU-folkeafstemning.

- Regeringen samles i formiddag for at diskutere Storbritanniens nye særlige status i EU. Derefter vil jeg give meddelelse om datoen for den planlagte folkeafstemning, skriver Cameron på Twitter.

Regeringsmødet indledes klokken 10 i London (klokken 11 dansk tid).

Cameron sagde efter topmødet i Bruxelles, at han er parat til en intens valgkampagne forud for folkeafstemningen.

- Jeg vil kæmpe med hele min sjæl for at overbevise den britiske befolkning om, at den skal blive i det reformerede EU, som vi fik sikret ved topmødet, siger den britiske premierminister.

Britiske aviser gik i trykken, kort før der officielt blev givet meddelelse om aftalen ved topmødet, og lørdagsaviserne skriver først og fremmest om, at den britiske justitsminister, Michael Gove, ifølge BBC vil kæmpe for, at Storbritannien forlader EU.

Aviserne The Guardian, Daily Telegraph og Independent har alle den tidligere uddannelsesminister på forsiden, mens den euroskeptiske avis Daily Express har overskriften 'Gove kommer til at føre os ud af EU.'

Opinionsmålinger tyder på, at den britiske offentlighed er splittet i næsten to lige store dele i opgøret om, hvorvidt de skal støtte en 'Brexit.'