Cameron til vælgere: Giv mig en chance til

Parlamentsvalget i maj er på forhånd udråbt til at blive en gyser. Torsdag gik valgkampen i gang

Foto: AP
Foto: AP

Den britiske valgkamp blev torsdag skudt i gang, da den konservative premierminister David Cameron og Ed Miliband fra arbejderpartiet Labour stillede op til separate interview på tv.

Cameron har afvist at deltage i en direkte duel med Miliband under valgkampen, og derfor blev de to interviewet hver for sig på Sky News og Channel 4.

Den 48-årige Cameron lagde for og erkendte at have begået fejl i løbet af sine fem år ved magten, men bad vælgerne om at give ham endnu en periode i Downing Street for at færdiggøre arbejdet med at genopbygge den britiske økonomi.

- Hvis du siger, at vi ikke har været hurtige nok til at nedbringe budgetunderskuddet, så er jeg enig, svarede Cameron på et af de mange krasse spørgsmål fra studieværten.

- Vi er nødt til at gøre arbejdet færdigt, sagde Cameron, som flere gange fremstod usikker. Blandt andet på et spørgsmål om statens låntagning.

Med hovedparten af den britiske presse på Camerons side var torsdagens tv-optræden - og spørgsmål om alt fra indvandring til økonomi - ifølge Reuters en sjælden mulighed for Ed Miliband til at tale direkte til vælgerne.

Den 45-årige oppositionsleder brugte muligheden til at afvise langvarig kritik fra nogle af sine egne partifæller samt landets overvejende højreorienterede presse om, at hans image som en "nørd" kan koste partiet stemmer.

- Problemet er, at de anser dig for at være en nørd fra det nordlige London, sagde tv-værten Jeremy Paxman.

- Hvem bekymrer sig om det? Hvem? Du ved, jeg er ligeglad med, hvad aviserne skriver om mig, kom svaret fra Miliband.

Seerne mener, at Cameron slap bedst fra dobbeltforestillingen. I en meningsmåling fra ICM for avisen The Guardian siger 54 procent, at premierministeren gjorde det bedst, mens 46 procent peger på Miliband.

I de almindelige meningsmålinger har hverken De Konservative eller Labour udsigt til at få et flertal i Parlamentet. Valget 7. maj er af kommentatorer udråbt som det mest spændende i nyere tid.

2 kommentarer
Vis kommentarer