Camerons afløser skal findes lynhurtigt

Storbritanniens næste premierminister udpeges senest 2. september, oplyser De Konservative

Ledelsen i Storbritanniens konservative parti anbefaler, at kandidaterne til at afløse premierminister David Cameron skal melde sig senest torsdag ved middagstid.

Kandidaterne skal indlede deres politiske kampagner i næste uge.

Senest 2. september skal Camerons efterfølger være udpeget, lyder det i den tidsplan, som den konservative ledelse har fremlagt mandag.

- Vi anbefaler, at processen med at vælge en ny leder af Det Konservative Parti bør begynde næste uge og slutte senest fredag 2. september, siger Graham Brady, som er en del af partiledelsen.

Han tilføjer, at det er muligt, at Camerons afløser vil blive fundet før denne dato.

Fredag meddelte Cameron, at han træder tilbage fra premierministerposten, efter det ikke lykkedes for ham og den øvrige 'bliv'-kampagne at overbevise de britiske vælgere om, at de skulle stemme for fortsat britisk medlemskab af EU ved torsdagens folkeafstemning.

Cameron har selv sagt, at det ikke haster med at finde en ny partileder eller premierminister, men bad om, at det sker inden oktober.

Londons tidligere konservative borgmester Boris Johnson, der stod i spidsen for EU-modstandernes kampagne, betragtes som en mulig efterfølger for Cameron.

Foruden Johnson nævnes også indenrigsminister Theresa May som et muligt bud på en ny premierminister. May førte valgkamp for, at Storbritannien skulle blive i EU.

Knap 52 procent af de britiske vælgere stemte for, at Storbritannien skal forlade EU.

0 kommentarer
Vis kommentarer