Canada tager 25.000 syrere – bare ikke enlige mænd

Med mindre de er bøsser...

Canadas nye premierminister Justin Trudeau. (Foto: AP)
Canadas nye premierminister Justin Trudeau. (Foto: AP)

Familier, kvinder og børn står øverst på listen over de 25.000 syriske flygtninge, som Canada vil tage imod i de kommende måneder.

Til gengæld afviser den canadiske regering at tage imod enlige, mandlige flygtninge, da de angiveligt udgør 'en sikkerhedsrisiko', skriver CBC.

Eneste undtagelse er homoseksuelle mænd, men fokus er stadig på kvinder og børn.

Det har skabt debat i Canada, at så mange syriske flygtninge skulle komme ind i landet. Siden terrorangrebet i Paris har titusinder af canadiere skrevet under på en underskriftsindsamling mod regeringens planer.

Den nyvalgte premierminister Justin Trudeau mener, at Canada bør gøre mere for at bidrage til at løse flygtningekrisen i Mellemøsten.

- Vi har et ansvar for markant at udvide vores flygtningemål og give flere ofre for krig et sikkert tilflugtssted i Canada, siger Trudeau ifølge Reuters.

Regeringen forsikrer samtidig om, at flygtninge vil komme igennem flere sikkerhedskontroller.

Canada vil modtage mindst 10.000 syriske flygtninge inden årets udgang, mens de øvrige flygtninge vil blive modtaget i februar.

Ifølge immigrationsminister John McCallum handler det om at gøre det ordentligt og ikke inden for en bestemt tidsramme.

- Canadierne har sagt, at det her skal gøres ordentligt, og hvis det tager lidt længere tid, så må vi tage tiden til det, siger ministeren ifølge AFP.

Den første flyvning er sat til begyndelsen af december.