Carl Holst blev hjemme

Den tidligere forsvarsminister følger landsmødet fra sit hjem i Rødding

Carl Holst holder sig for første gang i mange år væk fra Venstres landsmøde. (Foto: Jonas Olufson)
Carl Holst holder sig for første gang i mange år væk fra Venstres landsmøde. (Foto: Jonas Olufson)

Intet landsmøde i Venstre uden Carl Holst.

Sådan har det lydt i mange år i regeringspartiet, men i år må de omkring 1500 delegerede og gæster kigge forgæves efter den tidligere forsvarsminister, der har valgt at følge landsmødet fra sit hjem i Rødding.

Venstres topledere med statsminister og partiformand Lars Løkke Rasmussen i spidsen havde på forhånd lagt op til, at årets landsmøde i Herning skulle være være så fredeligt som muligt, og derfor blev de ikke glade, da Statsforvaltningen fredag eftermiddag meddelte Region Syddanmark, at Carl Holst i sin tid som regionsformand ulovligt bruge daværende informationsmedarbejder Christian Ingemann Nielsen i sin private valgkamp forud for folketingsvalget 18. juni.

Holst stadig tavs

Venstre ledere var bekymrede for, at Carl Holst ville trække alt for meget opmærksomhed ved landsmødet fra de mange presefolk, der følger mødet i Herning, hvis han dukkede op.

Derfor forlød det fredag aften, at Carl Holst skulle være blevet bedt om at holde sig væk fra Herning.

Ekstra Bladet har i dag været i kontakt med Carl Holst for at få af- eller bekræftet, om det er rigtigt, men han ønsker ikke at udtale sig.

Han har siden fredag aften forholdt sig tavs.

Han har kun svaret på mails og sms'er.

Løkke lettet

Carl Holst har været medlem af Venstres hovedbestyrelse siden 1992, men da han søndag 28. juni blev udnævnt til forsvarsminister, måtte han trække sig fra hovedbestyrelsen, hvor der kun er plads til få ministre.

Carl Holst havde glædet sig til at deltage i landsmødet i Herning, men Statsforvaltningens afgørelse betød, at han allerede fredag aften bestemte sig for at blive hjemme.

I stedet kan Lars Løkke Rasmussen og de øvrige V-topledere tørre sveden af panden, for nu bliver de ikke forstyrret af, at alle journalister i stedet ville have talt med Carl Holst.

I september rullede sagen om Carl Holst for alvor. Se gennemgangen af hans værste sager her