Castro varmer op til pavebesøg med opkald til Obama

Den cubanske præsident opfordrer USA til at arbejde på at fjerne 53 år gammel handelsembargo helt

Forholdet mellem koldkrigsfjenderne USA og Cuba er blevet markant forbedret inden for de seneste to år, men det skal være endnu bedre.

Det mener Cubas præsident, Raul Castro, der fredag aften har talt i telefon med USA's præsident, Barack Obama.

USA har fredag lempet landets embargo mod den caribiske østat yderligere, men Raul Castro opfordrede i telefonsamtalen sin amerikanske kollega til at fjerne handelsblokaden helt.

- Præsident Raul Castro understregede behovet for at tage yderligere tiltag for at eliminere blokadepolitikken for altid, hvilket vil være en fordel for begge lande, lyder det ifølge en udtalelse fra præsidentkontoret i Havana.

Foruden at tale om det bilaterale forhold mellem USA og Cuba blev pave Frans' kommende besøg i begge lande også vendt, lyder det.

Paven har spillet en afgørende rolle i at få sat hemmelige samtaler mellem landene i stand med personlige breve til Barack Obama og Raul Castro tilbage i 2014.

Paven ankommer lørdag til Cubas hovedstad, Havana. Her bliver han i fire dage, før han rejser videre til USA.

USA lempede fredag restriktioner mod Cuba inden for områder som handel, turisme og investeringer.

Men der er stadig en lang række benspænd, før forholdet mellem de to lande, der siden 1962 knap nok har været på talefod, bliver godt igen.

Siden december 2014 har det dog været i bedring. Her meddelte de to lande i fællesskab, at de ville indlede en forsoningsproces.

USA's ambassade i Havana blev officielt åbnet 20. juli i år, hvor også Cubas ambassade i Washington blev en realitet.