CIA-chef om Putin: Han er ulykkelig

John Brennan går ind i diskussionen om både USA's rolle i Rusland-Ukraine-konflikten og Irans atomprogram

Alle troede, at han var væk. Men pludselig var han tilbage igen. Se Vladimir Putins comeback fra den 16. marts. (Video: AP)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er langt fra begejstret for konflikten i Ukraine, lyder det søndag fra direktøren for USA's efterretningstjeneste, John Brennan.

Topchefen for CIA mener, at Putin er stadig mere ulykkelig over de økonomiske sanktioner og andre omkostninger ved konflikten i Ukraine.

- Jeg tror ikke, at han er glad for situationen. Jeg ser tegn på, at det ubehag, der er knyttet til den aktuelle situation, bliver mere og mere ubehageligt, siger Brennan til tv-kanalen Fox News Sunday.

Brennan siger videre, at præsident Putin har prioriteret personlige interesser højere end forholdet til det russiske folk.

CIA-chefen kommenterer i programmet også en anden af de store udenrigspolitiske sager set med USA's øjne, nemlig Irans atomstrategi.

Han siger, at Iran vil stå over for enorme omkostninger og konsekvenser, hvis styret i Teheran vælger at fortsætte dets udvikling af atomvåben.

- Jeg tror, at det iranske styre har indset, at det vil have ufattelige omkostninger og konsekvenser, hvis Teheran vælger at gå sine egne veje og fortsætte programmet, siger Brennan til Fox News Sunday.

Han siger samtidig, at USA har en god forståelse for Irans atomanlæg, men at USA vil være i stand til at forhindre Irak i at udvikle atomvåben, hvis landet skulle trække sig ud af de igangværende atomforhandlinger.

Iran og seks af verdens stormagter er i gang med forhandlinger for at nå frem til en afgørende aftale, som vil medføre, at Iran spoler dets omdiskuterede atomprogram tilbage til gengæld for lettelser i de sanktioner, som det er pålagt af Vesten.

- Præsident Barack Obama har gjort det meget klart, at vi agter at gøre alt for at forhindre, at Iran får den slags atomvåben, som landet var på vej til at udvikle. Så hvis iranerne vælger at gå den vej, så er det på eget ansvar, siger Brennan til Fox News.

117 kommentarer
Vis kommentarer