CIA i mystisk dansker-tweet

En mærkværdig besked fra den amerikanske efterretningstjeneste CIA, får danske brugere til at undre sig

Foto: AP
Foto: AP

Danske Twitter-brugere klør sig undrende i håret, efter de tirsdag aften kunne læse et mildest talt mærkværdigt rejsetip udsendt af en af verdens mest magtfulde efterretningstjenester.

Den officielle Twitter-profil for amerikanske CIA valgte nemlig torsdag aften dansk tid at udsende et allerede meget omdiskuteret tweet omhandlende skikke omkring de danske spiseborde.

'Når man spiser i Danmark, er det en sædvanlig skik, at man holder sine hænder synlige, selv når man hviler. Så håndled lægges ofte på bordet,' skriver CIA i beskeden, hvor der også er delt et link til efterretningstjenestens onlinepublikation over rejsetips til amerikanere i udlandet.

Hån til CIA
Beskeden får både humoristiske og hovedrystende kommentarer med på vejen.

'Hvad? Jeres kilder har misinformeret jer. Ingen lønforhøjelse til mr. X', skriver Dennis Jørgensen til CIA.

 

'Hemmelig besked? Fordi det her er bestemt ikke en ting i Danmark,' skriver Lasse Rafn,

'Vent hvad? Jeg er dansk og jeg har åbenbart spist forkert hele mit liv? Aldrig hørt om dette. Det er ikke en ting i Danmark. Jeg blev opdraget med, at man ikke måtte hvile albuerne på bordet, mens man spiser, men det er ikke det samme,' skriver Christina

Flere lande for skud
CIA's tweet om Danmark kommer efter, at efterretningstjenesten de seneste uger flere gange har udsendt rejsetip om lande overalt i verden.

Således har CIA tweetet små 'fun facts' om skikke i Belgien, Cambodia og Østrig. Også her har beskederne medført undren fra de omtalte landes indbyggere.

For eksempel er det ifølge CIA en kilde til stolthed blandt belgiere, at de holder deres fortov rene og rydelige.

Donald Trump besøger i øvrigt Danmark i begyndelsen af september.

Måske får vi mulighed for at se, om præsidenten følger efterretningstjenestens velmenende råd, når han skal til middag hos dronningen?

136 kommentarer
Vis kommentarer