Clinton løfter sløret: Derfor tabte jeg til Trump

Hillary Clinton mener, at hun ville være præsident i USA, hvis valget var blevet afholdt 11 dage tidligere

Demokraternes slagne præsidentkandidat, Hillary Clinton. (Foto: AP)
Demokraternes slagne præsidentkandidat, Hillary Clinton. (Foto: AP)

En giftig cocktail af Rusland, FBI og god gammeldags mandschauvinisme gav dødsstødet til Hillary Clintons præsidentkampagne.

Clinton har holdt lav profil siden sit nederlag til den republikanske præsidentkandidat Donald Trump. Men hun har haft tid til at tænke over sagerne, fortæller hun ifølge CNN.

- Hvis valget var afholdt 27. oktober, så ville jeg være jeres præsident, siger Clinton under en kvindearrangement i New York .

Hun henviser til et brev, hvor det fremgik, at FBI havde genåbnet en undersøgelse af Hillary Clintons brug af en privat e-mail-server.

- Jeg var ved at vinde, indtil en kombination af James Comeys brev 28. oktober og russiske læk rejste tvivl hos mennesker, der ville stemme på mig, siger Clinton, der også mener, at det skadede hende at være kvinde.

- Jeg tror, det (mandschauvinisme, red.) spillede en rolle. Men det var der også andre ting, der gjorde, siger Clinton og retter en anklagende finger mod øst.

Donald Trump vandt en overraskende sejr over Hillary Clinton og har netop fejret sine første 100 dage i Det Hvide Hus. (Foto: AP)
Donald Trump vandt en overraskende sejr over Hillary Clinton og har netop fejret sine første 100 dage i Det Hvide Hus. (Foto: AP)

Trump om møde med Kim Jong-un: - Jeg vil være beæret

Hun beskriver den russiske præsident Vladimir Putin, som en der 'ikke er medlem af min fanklub'.

- Han blandede sig tydeligt i valget, og det står klart, at det var for at skade mig og hjælpe min modstander, siger hun.

I januar slog det amerikanske efterretningsvæsen fast, at Rusland havde blandet sig i valget for at underminere Demokraterne.

Clinton medgiver dog, at hun selv har et medansvar for nederlaget.

- Jeg har absolut selv et ansvar. Jeg var kandidaten. Jeg var den person, der optrådte på stemmesedlen. Jeg er klar over de udfordringer og problemer, vi havde, siger hun ifølge CNN.