Clooney om sin indsamling til Clinton: - Uanstændigt

Skuespilleren indrømmer, at det er 'uanstændigt' mange penge, som han er med til at samle ind til Hillary Clintons valgkampagne

George Clooney kalder sine indsamlede pengebeløb til Hillary Clinton for uanstændige. (Foto: AP)
George Clooney kalder sine indsamlede pengebeløb til Hillary Clinton for uanstændige. (Foto: AP)

Hollywoodstjernen George Clooney, som denne weekend har været med til at samle penge ind til fordel for Hillary Clintons valgkampagne ved to arrangementer, kalder de beløb, der er røget i kassen, for 'uanstændige'.

Det skriver The Guardian.

Udtalelsen falder i et interview med NBC News, efter at skuespillerens arrangement har mødt kritik fra Clinton-modstanderen Bernie Sanders' lejr. 

'Uanstændigt mange penge'
I interviewet bliver George Clooney spurgt ind til, hvad han mener om de beløb, der bliver samlet ind til den slags arrangementer - hvor det ifølge People angiveligt koster 353,400 dollars, svarende til mere end 2,3 millioner kroner, for at et par kan sidde til bords med stjernen.

- Jeg synes, det er uanstændigt mange penge, siger stjernen og fortsætter:

- Du ved, at vi har haft nogle protester over det i aftes i San Francisco, og de er i deres gode ret til at protestere over det - de har fuldstændig ret, det er en uanstændig sum penge.

George Clooney kalder det desuden 'helt sindssygt, at vi skal have den slags penge i politik', skriver The Guardian.

- Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor hele historien kom til at handle om oralsex. Det var et gensidigt forhold, sagde Lewinsky år tilbage. (Foto: ALLAN TANNENBAUM) Politik Monica Lewinsky taler ud: Jeg var tæt på selvmord

Protester
Fredag protesterede omkring 200 Sanders-tilhængere ved et indsamlingsarrangement i San Francisco, som var blevet arrangeret af iværksætteren Shervin Pishevar, og hvor George Clooney og hans kone, Amal, var værter.

Her kostede billetterne ifølge The Guardian mellem 33.400 dollars for en person til 353.400 dollars for et par. Det svarer til mellem cirka 220.000 kroner og 2,3 millioner kroner.

Da Clooney tilbage i 2012 var vært for et indsamlingsarrangement for Barack Obama, indkasserede det i omegnen af 15 millioner dollars, skriver Variety. Det svarer til cirka 99 millioner danske kroner.

Ved weekendens arrangementer med Clooney har blandt andre Jane Fonda, Ellen DeGeneres og Anna Wintour deltaget, skriver Variety.

Politik Sanders lægger skattepapirer frem efter pres fra Clinton

Bernie Sanders siger til CNN, at han har 'stor respekt for George Clooneys ærlighed'.

- En af de store tragedier er, at penge kan afgøre valg, siger han og fortæller, at partiledere ikke bør være 'imødekommende over for Wall Street og velhavende bidragydere i forhold til deres kampagner.'

Kendte støtter
George Clooney er bestemt ikke den eneste stjerne, som har hjulpet Demokraternes Hillary Clinton med at samle ind til valgkampagnen.

For eksempel har sangerinden Katy Perry vist sin støtte ved at deltage i Clintons kampagne i Iowa i oktober sidste år, ligesom hun har haft overtaget hendes Instagram-profil for en dag.

Se også: Clinton øger forspring til Sanders - og Donald Trump er ustoppelig

En anden kendt tilhænger er kvinden bag HBO-serien 'Girls', Lena Dunham. Og så er både Vogues Anna Wintour og Kim Kardashians lillesøster Kendall Jenner blevet set i Hillary Clinton-tshirts.

Kendte som Robert De Niro, Beyonce, Kim Kardashian, Reese Witherspoon, Salma Hayek og Richard Gere har givet udtryk for, at de støtter Clinton, og ifølge Sydney Morning Herald har flere af dem spyttet i kassen til hendes valgkampagne.

Her er et udsnit af de spændende amerikanske præsidentkandidater (Foto: AP/Facebook/Privat) Politik Glemt alt om Trump: Her er de skøreste præsidentkandidater

Skuespilleren Susan Sarandon er ifølge Sydney Morning Herald en af Bernie Sanders' mest kendte tilhængere, ligesom sangeren Neil Young - i hvert fald blandt de, der offentligt har givet udtryk for deres støtte.

1 af 5 (Foto: AP).
2 af 5 (Foto: AP).
3 af 5 (Foto: AP).
4 af 5 George Clooney holder arrangementer for at samle ind til Hillary Clintons
5 af 5 George Clooney kalder sine indsamlede pengebeløb til Hillary Clinton for uanstændige. (Foto: AP)
58 kommentarer
Vis kommentarer