Annonce:
Annonce:

Corydon: Vi står samlet om Mette som ny S-formand

S-kronprinsesse har entydig opbakning fra Thornings tætte allierede, der ikke regner med modkandidater

Corydon roste torsdag aften Mette Frederiksen som statsministerkandidat. (Video: Maria Haargaard)
Annonce:
Følg Politik

Danmark har ikke haft sin sidste kvindelige statsminister, hvis det står til Socialdemokraterne.

Selvom afgående justitsminister Mette Frederiksen (S) endnu ikke har meldt ud, at hun er klar til at overtage formandsposten i Danmarks største parti efter Helle Thorning-Schmidt, der torsdag annoncerede sin afgang, så tøver topfolk i partiet ikke med at erklære deres opbakning til hendes kandidatur.

Sådan har Henrik 'Sjus' Larsen det i dag

Afgående finansminister Bjarne Corydon (S) peger helt entydigt på Mette Frederiksen som ny formand for Socialdemokraterne.

- Hun er en meget stærk politiker og en stærk socialdemokrat, og hun har som minister vist, hvad hun duer til, siger Corydon til Ritzau.

Han tilføjer, at han håber, at Mette Frederiksen takker ja til posten, og at han forventer, at det løser sig "ganske snart."

Annonce:

Bjarne Corydon er overbevist om, at Socialdemokraterne vil stå samlet om Mette Frederiksen som ny formand, og han har svært ved at se andre kandidater for sig.

- Der er jo ganske mange medlemmer af vores parti, og jeg kan ikke tale på deres vegne. Men jeg føler mig fuldstændig overbevist om, at vi samles om Mette Frederiksen og står skulder ved skulder, siger han.

Den tidligere erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen bakker også op om Mette Frederiksen som ny formand.

Mens du sov: Her er valgets største nyheder

Også Københavns overborgmester Frank Jensen, der er næstformand i Socialdemokratiet og i sin tid var modkandidat, da Thorning blev valgt som formand, ser Mette Frederiksen som "en helt klar mulighed" som formand.

- Hvis man ser på feltet, er det rigtigt, at Mette Frederiksen er en utrolig kompetent og stærk politiker, siger Frank Jensen.

Helle Thorning-Schmidt sendte, hvad der af mange bliver opfattet som en direkte opfordring til Mette Frederiksen, da hun meddelte sin afgang som formand.

Annonce:

Blodbad på Borgen: Fredagens store dramaer

- Jeg er Danmarks første kvindelige statsminister. Men jeg er ikke den sidste kvindelige statsminister, lød det fra Thorning.

Bjarne Corydon afviser selv, at han kunne finde på at gå efter formandsposten. Samme budskab sender en anden S-profil, Nicolai Wammen, til DR Østjylland.

Socialdemokraternes hovedbestyrelse mødes lørdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: