Cruz vil angiveligt pege på Carly Fiorina som vicepræsident

Meget tyder på, at Ted Cruz senere onsdag aften vil pege på Carly Fiorina som sin vicepræsidentkandidat

Den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz siger, at han senere onsdag vil komme med en vigtig meddelelse. Det fortæller unavngivne kilder til ABC's New Hampshire-station WMUR ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er fortsat sparsomt med oplysninger, men Cruz' udmelding kommer samtidig med forlydender om, at den amerikanske senator fra Texas overvejer den tidligere erhvervsleder Carly Fiorina som et muligt valg som vicepræsidentkandidat, hvis han vinder nomineringen.

Ted Cruz offentliggør sin meddelelse klokken 22 dansk tid.

61-årige Carly Fiorina er tidligere administrerende direktør i Hewlett-Packard.

Hun forsøgte selv at blive Republikanernes præsidentkandidat, men 10. februar meddelte hun, at hun trak sig fra løbet.

- Jeg trækker mig i dag, men jeg vil fortsat rejse rundt i landet og kæmpe for de amerikanere, der nægter at stille sig tilfreds med tingenes tilstand og et status quo, der ikke længere arbejder for dem, skrev hun dengang på sin Facebook-side.

Carly Fiorina er blandt de efterhånden mange kvinder, hendes partifælle - rigmanden Donald Trump - har haft kontroverser med.

Således sagde Donald Trump, der efterhånden ligner et sikkert bud på Republikanernes præsidentkandidat, i et interview med magasinet Rolling Stones i efteråret om Carly Fiorina:

- Prøv lige at se det ansigt. Ville nogen stemme på det? Kan I forestille jer, at det skulle være ansigtet på vores næste præsident?

Annonceringen af en vicepræsidentkandidat på det her tidspunkt i valgkampagnen vil være usædvanligt tidligt, skriver Reuters.

Traditionelt vælger de to vindere af henholdsvis Republikanernes og Demokraternes nominering først deres vicepræsidentkandidater på partiernes konventer til sommer.

At udpege sin vicepræsidentkandidat allerede nu kan ses som et forsøg fra Ted Cruz på at prøve at komme tilbage fra det knusende nederlag til Donald Trump i tirsdagens primærvalg, hvor Trump tog sejren i fem nordøstlige delstater, skriver Reuters.

2 kommentarer
Vis kommentarer