Dan Jørgensen i nyt stunt: Kan blive dyrt

Det socialdemokratiske folketingsmedlem, Dan Jørgensen, forsøger sig med ny, munter video, men den kan ende med at ligge partiet til last i valgkampen, mener Ekstra Bladets politiske kommentator

Se Dan Jørgensens nye video, der er blevet set mere end 350.000 gange. Video: Bernie Sanders VT

Det vakte stor begejstring herhjemme, da Socialdemokratiets Dan Jørgensen tidligere i år gik i rette mod Fox News-værten Trish Regans udfald mod Danmark.

Videoen gik viralt i både USA og Danmark, og efter præsident Donald Trumps nylige angreb på den skandinaviske samfundsmodel, står folketingsmedlemmet endnu en gang klar til at forsvare Danmarks ære i det store udland.

Det sker i en video, hvor Jørgensen er på besøg hos den demokratiske senator Bernie Sanders, der virker meget begejstret for den danske velfærdsmodel.

Alle politikere gør det

I videoen bliver det danske samfund rost til skyerne af Sanders og Jørgensen, og den type videoer er der nærmest gået inflation i blandt danske politikere, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Jeg ved ikke hvor mange politikere, der efterhånden har redet på ryggen af de her amerikanske studieværter og politikere, der har været ude at sige, at Danmark er socialistisk.

- Det skaber bare popularitet at tage den op, Kristian Jensen har forsøgt at gøre det samme, Lars Løkke har forsøgt at gøre det samme, alle politikere vil gerne ride med på den bølge. Dan Jørgensen fører bare på point, fordi han gik viralt i USA med den første video han lavede, fortæller Henrik Qvortrup.

Se Dan Jørgensens første video, hvor han giver amerikansk studievært tørt på.

Løkke kan bruge det mod S

Men selvom Dan Jørgensen formentlig er ved at gå viralt igen, så kan det ifølge Qvortrup ende med at blive brugt mod Socialdemokratiet, som dermed kan ende med at blive straffet i valgkampen

- Set i en dansk kontekst er det her jo en video, der for en socialdemokratisk politiker på vej i valgkamp går to veje.

- Det er jo populært at fortælle udlandet, at Danmark er et bedre land, end de tror, men lige om lidt skal Socialdemokratiet ud i valgkamp, hvor jeg gætter på, at de gerne vil fortælle vælgerne, at tingene IKKE er så gode i Danmark, som Lars Løkke påstår de er.

- Det, Dan Jørgensen medvirker med til med den her video, det er jo at fortælle, at 'det kan godt være, at når vi kæmper mod Lars Løkke, så fortæller vi at tingene slet ikke fungerer, men når vi hæver os lidt op over, så er det faktisk ret godt alt sammen', siger den politiske kommentator, der finder det yderst sandsynligt, at videoen vil blive brugt mod Socialdemokratiet, når valget kommer nærmere.

- Lars Løkke vil jo nok tage afsæt i det, når han på et tidspunkt står og diskuterer med Mette Frederiksen, som vil fortælle ham, at tingene ikke fungerer.

- Så vil han jo nok påpege, hvordan førende socialdemokratiske politikere har været ude at rose Danmark.

Henrik Qvortrup slutter af med at påpege, hvordan Jørgensen i hans øjne gør en god figur i videoerne.

- Dan Jørgensen gør det godt i de her videoer, men det går to veje, fordi hovedprojektet for ham i den her video og den anden, det er, at alt er rigtig godt i Danmark. Men jeg gætter på, at budskabet fra Socialdemokratiet i den valgkamp, der ligger lige forude, vil være det modsatte, lyder det.

250 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere