Danmark får hjælp af EU til at booste produktiviteten

Regeringen har sikret sig flertal, for at Danmark deltager i EU-initiativ om nationale produktivitetsråd

En af hjørnestenene i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) 2025-plan er, at danskernes produktivitet skal øges. Fremtidens velstand afhænger af danskernes produktivitet, har Løkke udtalt.

I bestræbelserne på at øge danskernes produktivitet har regeringen sikret sig flertal, for at Danmark deltager i et EU-initiativ om at etablere nationale produktivitetsråd.

- Det er et godt initiativ for EU og Danmark. Hvis vi vil have højere vækst og velstand - og det er en topprioritet for regeringen - så er produktivitet centralt, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en pressemeddelelse.

- Dette EU-initiativ ligger derfor lige midt i den rigtige dagsorden. Det er et relevant nationalt værktøj, hvor vi samtidig kan lære noget af hinanden.

- Danmark er jo ikke europamestre i produktivitet, så jeg tror bestemt, vi også kan lære noget af de andre landes udfordringer, erfaringer og løsninger, siger han.

Rådene skal være uafhængige og skal analysere produktivitets- og konkurrenceevneudfordringer.

EU får ingen formel rolle i forhold til rådene og deres opgaver, men EU skal understøtte, at de nationale råd kan mødes og dele viden og analyser med hinanden.

EU's finansministre ventes på et rådsmøde fredag at nå til enighed om en anbefaling til landene om at oprette nationale råd.

- Jeg er glad for, at jeg på fredag kan fortælle mine europæiske kolleger, at vi har tænkt os at deltage i initiativet og vil udpege et uafhængigt nationalt produktivitetsråd.

- Det har længe været dansk politik, at nye EU-initiativer skal være åbne for både euro- og ikke-eurolande. Derfor bør vi også være med, når de konkrete initiativer er fornuftige, som det er tilfældet her, siger Claus Hjort Frederiksen.

Anbefalingen om nationale produktivitetsråd er målrettet til eurolande, men ikke-eurolande som Danmark opfordres også til at deltage.

7 kommentarer
Vis kommentarer