Danmark holder fast i sanktioner mod Rusland

Udenrigsminister Martin Lidegaard ser ingen anledning til at lempe på sanktioner

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) afviser, at der kan være anledning til at skrue ned for EU's sanktioner mod Rusland.

- Jeg mener slet ikke, tiden er inde til at lempe på nogen sanktioner på nuværende tidspunkt, siger Lidegaard mandag på vej ind til møde med sine EU-kolleger, der blandt andet skal have en bredere strategisk debat om EU's forhold til Rusland.

Forud for mødet har EU's udenrigschef, Federica Mogherini, skrevet et oplæg, hvor hun gennemgår forskellige muligheder for lempelse af sanktionerne.

Gennemgangen sker med henblik på at se, om EU måske kan supplere sin nuværende kurs 'med en mere proaktiv kurs, der kunne fremme et politisk kursskifte fra Rusland'.

Men selv om Lidegaard noterer sig, at der har været nogle relativt fredelige uger over jul i Ukraine, konstaterer han også, at der stadig oprustes i området, og at der stadig bliver transporteret våben og andet materiel fra Rusland ind i det østlige Ukraine.

- Før vi får genetableret en egentlig grænse mellem Ukraine og Rusland, ser jeg ikke for mig, at vi hæver nogen sanktioner, siger Lidegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer