Annonce:
Annonce:

Danmark sender en million vacciner til Nordafrika og Covax

Regeringen gør klar til endnu en sending vacciner til udviklingslande i verden. 300.000 går til Nordafrika

Annonce:
Følg Politik

Regeringen har besluttet at donere en million overskydende vaccinedoser fra AstraZeneca til det internationale vaccinesamarbejde Covax. 300.000 af dem er øremærket lande i Nordafrika.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Covax er et vaccinesamarbejde under Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Samarbejdet står for at distribuere vacciner til udviklingslande under coronapandemien.

Ifølge udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er der lige nu et stort behov for at få vaccineret flere i udviklingslandene.

- Selv om det går fremad med håndteringen (af coronavirus, red.) her hos os, så raser pandemien stadig rundt i verden.

- Det er særligt i de lande, der har lave indkomster. Og det er der, Covax er sat i verden for at hjælpe. Så jeg er rigtig glad for, at vi kan række ud nu med en million vacciner, siger han.

Annonce:

Vaccinerne fra AstraZeneca, der går til Covax, er en del af de doser, som Danmark har købt og betalt.

Vaccinerne var tiltænkt brug i Danmark. Men efter at sundhedsmyndighederne har taget vaccinen ud af det danske vaccinationsprogram, bliver de nu givet væk.

Sendingen er en del af i alt tre millioner vacciner, som den danske regering har meddelt, at den vil donere til vaccination i udviklingslande i år.

Da vaccinerne er klar til at blive leveret fra fabrikken, bliver de sendt direkte til Covax, som beslutter, hvilke specifikke lande der skal have gavn af donationen.

At regeringen har haft særligt fokus på at få vacciner til lande i Nordafrika, skyldes - ud over at landene er hårdt ramt af coronapandemien - at der er en interesse for Europa i at få vaccineret så mange som muligt.

- Det er klart, at vi har en helt naturlig interesse i, at vores naboer umiddelbart mod syd også får covid-19 under kontrol.

Annonce:

- Det er både for landenes egen skyld og selvfølgelig også for, at vi ikke pludselig står i en situation med store smitteudbrud og nye varianter meget tæt på Europa, siger Flemming Møller Mortensen.

Ifølge udviklingsministeren vil vaccinerne gennem Covax-programmet komme hurtigt ud og blive brugt i de pågældende lande.

- Det kan man være sikker på. Det er også derfor, det er så afgørende, at vi får vaccinerne leveret direkte fra fabrikken, så de har så lang en udløbstid som overhovedet muligt, siger han.

Danmark har tidligere leveret cirka 358.000 vaccinedoser fra AstraZeneca til Kenya i Østafrika, og regeringen har også givet tilsagn til Ukraine om at sende cirka 500.000 vaccinedoser til landet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: