Danmark sender respiratorer til coronaramte Italien

Danmark støtter Italien med respiratorer, et felthospital samt et millionbeløb efter officiel anmodning

- Danmark vil altid hjælpe vores venner og allierede, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en pressemeddelelse, efter at regeringen har besluttet at sende hjælp til coronaramte Italien. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
- Danmark vil altid hjælpe vores venner og allierede, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en pressemeddelelse, efter at regeringen har besluttet at sende hjælp til coronaramte Italien. (Arkivfoto). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Der kommer nu hjælp fra Danmark til Italien, som er hårdt presset af coronavirus.

Det sker, efter at regeringen onsdag aften har besluttet at sende en hjælpepakke afsted. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Hjælpen indebærer, at Danmark sender respiratorer, et felthospital og omkring 7,5 millioner kroner.

- Danmark vil altid hjælpe vores venner og allierede. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde vores italienske venner hjælp. Der er tale om en solid håndsrækning, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen.

1. april modtog udenrigsministeren en officiel anmodning om assistance fra den italienske udenrigsminister.

Efterfølgende er regeringen i Danmark blevet kritiseret for ikke at svare på anmodningen.

Men ifølge Udenrigsministeriet har der først skulle foretages en 'grundig vurdering af det nationale kapacitetsbehov'.

Respiratorerne, som Italien skal modtage, tilhører Forsvaret. Hvor mange, der er tale om, er ved at blive afklaret, lyder det.

Derudover følger et millionbidrag til Italiens Røde Kors, som eksempelvis kan bruge dem på indkøb af værnemidler og ambulancedrift, foreslår ministeriet.

Afslutningsvis vil de danske myndigheder sende et ubemandet felthospital fra Beredskabsstyrelsen. Det er dog uklart, om Italien kan drage nytte af disse fysiske rammer, fremgår det af meddelelsen.

Italien er det land i verden, som har registreret flest døde i forbindelse med coronaudbruddet.

17.669 mennesker har mistet livet, og flere hundrede mennesker dør fortsat hver dag, mens de har været smittet med coronavirus.

Samlet set er 139.442 bekræftet smittet med virusset i Italien. Kun USA og Spanien har bekræftet flere coronasmittede blandt sine borgere.

Ifølge Udenrigsministeriet vil de danske myndigheder fortsætte dialogen med myndighederne i Italien. Formålet er at koordinere, om landet har brug for yderligere bidrag.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+