Annonce:
Annonce:

Danmark undersøger midlertidig ambassadeflytning i Ukraine

Udenrigsministeriet oplyser, at den danske ambassade i Ukraine undersøger muligheden for at rykke ambassade

Udenrigsministeriet under Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) oplyser, at man undersøger muligheden for at flytte Danmarks ambassade i Kijev mod vest til byen Lviv. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Udenrigsministeriet under Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) oplyser, at man undersøger muligheden for at flytte Danmarks ambassade i Kijev mod vest til byen Lviv. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Ansatte på den danske ambassade i Ukraines hovedstad Kijev besøger i weekenden byen Lviv - også i Ukraine.

Her skal de undersøge muligheden for at etablere en midlertidig tilstedeværelse. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Flere lande har allerede trukket deres ambassader ud af Kijev. Det skyldes frygt for et russisk angreb på Ukraine. Et angreb, der måske bliver rettet mod hovedstaden Kijev.

- Vi følger vores sikkerhedsmyndigheders anbefaling. Hvis det bliver nødvendigt, så er vi selvfølgeligt også klar til at flytte vores ambassade fra Kijev til et andet sted eller helt ud af Ukraine.

- Så længe vores myndigheder siger, at man godt kan operere, så gør vi som de fleste andre europæiske lande og opererer fra Kijev. Men tingene kan ændre sig hurtigt. Derfor er det klogt, at vi ser på en alternativ måde at operere på, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Annonce:

Udenrigsministeriet har tidligere lørdag oplyst, at ambassaden i Kijev fortsat kan kontaktes. Den regner med at åbne som normalt mandag.

Rusland har opmarcheret markante militære styrker på grænsen til Ukraine. Det har udløst voldsomme diplomatiske spændinger.

De seneste dage har russisk-sindede separatister iværksat evakueringer fra den østlige del af Ukraine. Der er samtidigt meldinger om eksplosioner. Der spekuleres i, om det kan blive brugt som en undskyldning for en russisk invasion.

Lviv ligger i den vestlige del af Ukraine. Dermed er den markant længere væk fra grænsen til Rusland end hovedstaden Kijev.

Fredag meddelte Storbritannien, at landet flytter sin ambassade til Lviv. Tidligere på ugen meddelte USA det samme. Også Canada og Australien har flyttet deres ambassader.

Om den danske ambassade i Kijev mere generelt skriver ministeriet.

Annonce:

- Ambassaden i Kijev kører grundet den alvorlige sikkerhedssituationen med minimumsbemanding. Udenrigsministeriet har flere gange opfordret alle danskere til at forlade Ukraine. Det gælder fortsat. Kom ud nu.

- Udenrigsministeriet har også tidligere advaret om, at ambassadens mulighed for at bistå tilbageværende danskere kan ændre sig pludseligt og markant.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: