Dansk fly giver Boris problemer

Sortmalet fly fra Danmark skaber klimaproblemer for britisk premierminister i valgkampens slutspurt

Dansk fly giver Boris problemer

Redigering: Morten Parsner

DARLINGTON (Ekstra Bladet): Den britiske premierminister, Boris Johnson, er løbet ind i det ene problem efter det andet i de absolut sidste dage i valgkampen.

Valg-panik: To brølere kan koste Boris sikker valgsejr

Nu er turen kommet til den konservative formands transportform rundt i det britiske under valgkampen.

Og her kommer et dansk fly fra Sønderborg ind i billedet.

Boris Johnson og hans kampagnestab har nemlig chartret et fly fra det danske flyselskab Alsie Express, der normalt beflyver ruten mellem Sønderborg med særlige sortmalede propelfly af typen ATR 42/72.

Og undervejs i valgkampen har den britiske premierminister med følge valgt at flyve nogle meget korte hop mellem midt- og nordengelske byer i sin tour de force rundt i valgkampsslutspurten.

Blandt andet mellem Doncaster Sheffield Airport og Teeside Airport ved Middlesbrough. En tur på omkring 130 km, der ville have taget blot 53 minutter i direkte tog.

Flyveplanen for Boris Johnson med Alsie Express. Kilde: Flight Radar 24
Flyveplanen for Boris Johnson med Alsie Express. Kilde: Flight Radar 24

Det har fået miljøaktivister og oppositionspartiet Labour til at kaste sig frådende over Boris Johnson.

Briterne til valg: Brexit-kvalme overalt

- Hvordan kan Boris Johnson sige, at han er dedikeret til at bringe udledningen ned, når han vil tage unødvendige og miljøskadelige fyvninger? Boris Johnson er det levende bevis på, at størstedelen af flyvninger bliver taget af de priviligerede få, mens resten af os betaler prisen for global opvarmning, siger Labours transportordfører, Andy MacDonald, til mediet Simple Flying.

Direktør: Helst været foruden
Ekstra Bladet har taget kontakt til Alsie Express i Sønderborg. Her er man ikke ovenud begejstret for at blive sat i forbindelse med Johnsons flyvevaner.

- Grundlæggende havde vi nok hellere været opmærksomheden foruden. Men det er det politiske spil, der kører op til et valg- Det kan nok ikke være anderledes, siger Dennis Rybasch, direktør i Alsie Express, til Ekstra Bladet.

Luftfartsdirektøren forklarer, at turene med den britiske premierminister er opstået ved en tilfældighed.

- Det er egentlig ligegyldigt om det er politiske rejser, ture med sportsstjerner eller andre. Det foregår på samme måde. Der sidder nogle brokere, som står for at udbyde rejser. Der blev lørdag aften sendt en forespørgsel, om vi kan flyve søndag. Og det kunne vi.

- Da vidste vi ikke, det var med den type passagerer. Det kom først senere med passagerlisterne, siger Dennis Rybasch.

- Nu har I sorte fly, som er ganske særligt. Har det spillet ind som et ønske hos Boris Johnson?

- Det har ikke haft nogen rolle. Det var lige så tilfældigt, som da vi fløj det tyske landshold rundt under EM-slutrunden i Frankrig, siger Dennis Rybasch.