Dansk Folkeparti: Thorning må på banen i Eritrea-sag

Hækkerup beklager nu udtalelser om, at hun initierede Eritrea-mission: Det passede ikke, skriver hun i mail.

Følg Politik

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, er fredag eftermiddag mere forvirret, end da han stod op i morges, når det kommer til den omdiskuterede sag om Udlændingestyrelsens mission til Eritrea.

Først dukkede et gammelt, ukendt tv-klip op på TV2, hvor den tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S) understreger, at det er hende, der stod bag missionen til Eritrea.

Men et par timer efter beklager Hækkerup så sine udtalelser: De passer simpelthen ikke.

Peter Skaarup mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) må på banen for at skabe klarhed i sagen.

- Vi er nødt til at få statsministeren ind i sagen. Vi har et samråd på torsdag med den nuværende justitsminister, Mette Frederiksen (S), hvor hun må forklare sin version af sagen.

- Men statsministeren har jo et ansvar for at sikre, at der er en snorlige kurs hos sine ministre og i ministerierne, og alt tyder på, at kursen ikke er lige. Jeg synes, at hun må skære igennem og skabe klarhed over, hvad der rent faktisk er foregået, siger han.

Thorning kan dermed forvente en byge af spørgsmål, når hun på tirsdag stiller op for at svare på spørgsmål fra de øvrige partiledere i Spørgetimen i Folketinget.

Der var allerede tidligere på dagen, altså før Hækkerup erkendte, at hun havde talt usandt, lagt i kakkelovnen til en sand regeringsstorm.

Her havde Peter Skaarup (DF), Karsten Lauritzen (V) og Tom Behnke (K) alle krævet Mette Frederiksen i samråd i den kommende uge.

Tv-klippet stammer fra 13. august - samme dag som det blev annonceret, at Udlændingestyrelsen ville sende en mission til Eritrea.

I år er der kommet omkring 2200 asylsøgere fra Eritrea mod blot 98 sidste år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+