Dansk Folkeparti vil spærre udviste børn inde

- Vi ser gerne, at man frihedsberøver de personer, der opholder sig på udrejsecentrene, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling

Dansk Folkeparti mener, at alle, der opholder sig i et af landets to udrejsecentre, skal frihedsberøves. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ser gerne, at man frihedsberøver de personer, der opholder sig på udrejsecentrene, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen, der ikke lægger skjul på, at det også skal gælde de familier med børn, der opholder sig i udrejsecentret på den tidligere Sjælsmark Kaserne:

- Folk skal være frihedsberøvet, og det gælder alle. Man kan se på undtagelser for børn, men som udgangspunkt er det vores holdning, at opholder man sig på et udrejsecenter, skal man frihedsberøves, siger han. 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg afviser ikke umiddelbart forslaget.

- Jeg er klar til at gå helt til grænsen. Vi har allerede strammet mest muligt inden for rammerne af vores internationale forpligtelser, men vi kigger løbende på, om vi kan gøre mere for at få flere frihedsberøvet. Det handler bl.a. om at få slået hul på udsendelse til de lande, som i dag er vanskelige at samarbejde med, siger ministeren og tilføjer, at Udlændingestyrelsen løbende overvejer, hvordan man mest hensigtsmæssigt indkvarterer afviste asylansøgere. 

- Men jeg vil dog understrege, at jeg ikke har planer om at lukke Udrejsecenter Sjælsmark, siger Inger Støjberg.

300 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere