Dansk Folkeparti vil tvinge flere udlændinge hjem

Flere personer med dansk opholdstilladelse skal hjemsendes ved tvang, mener DF. V og S er åbne for forslaget

Der har længe været fokus på at begrænse strømmen af asylansøgere, der kommer til Danmark. Nu er det på tide at sende flere udlændinge ud af landet.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti. Partiet vil med et konkret udspil ændre lovgivningen, så flere personer med opholdstilladelse i Danmark kan sendes tilbage til deres hjemlande. Det skriver Berlingske fredag.

Mere præcist skal myndighederne gennemgå opholdstilladelser, der er udstedt de seneste ti år. Formålet er at inddrage tilladelser fra udlændinge med flygtningestatus, hvis de for eksempel kan sendes til et område i hjemlandet, hvor der ikke er krig.

I så fald skal de rejse dertil sammen med deres familier, lyder det.

- Det handler om, at folk er kommet hertil og har fået en opholdstilladelse som flygtning, og den er som udgangspunkt midlertidig, men realiteterne er, at mange bliver her permanent, fordi man er for dårlig til at følge op på at få dem sendt hjem igen, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Berlingske.

Udspillet fra Dansk Folkeparti kaldes "interessant" i regeringspartiet Venstre.

- Hjemsendelse er et emne, vi allerede prioriterer højt, og vi hjemsender eksempelvis allerede til visse dele af Afghanistan, siger Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, til Berlingske.

- Men kan der komme nye boller på suppen, kigger vi meget gerne på det. Vi glæder os over alle initiativer, der kan bidrage til færre flygtninge i Danmark, siger han.

Hos Socialdemokraterne er de indstillet på at medvirke til, at flere udlændinge med opholdstilladelse kan hjemsendes, fortæller retsordfører Trine Bramsen.

- Bliver der fred i det område, som er grundlag for, at man har en midlertidig opholdstilladelse, skal man selvfølgelig sendes tilbage. Også selv om hele landet ikke er stabilt, siger hun til Berlingske.

- Vi har en forventning om, at der løbende bliver foretaget en sådan vurdering, og kan man stramme op inden for gældende konventioner, så flere kan blive sendt hurtigere hjem, medvirker vi gerne til det, siger hun.

Det kan på den måde blive aktuelt at sende udlændinge ud af Danmark, selvom de har været i landet i adskillige år, medgiver Trine Bramsen.

102 kommentarer
Vis kommentarer