Annonce:
Annonce:

Dansk ngo krydser fingre: Guterres er diplomatiets mester

António Guterres, der er tidligere flygtningekommissær, ligner Ban Ki-moons afløser som FN-generalsekretær

Annonce:
Følg Politik

Det vil være et overordentligt godt træk af FN, hvis portugisiske António Guterres bliver udpeget som den næste generalsekretær, når Ban Ki-moon forlader posten.

Faktisk kunne det ikke blive bedre, lyder det fra Dansk Flygtningehjælps internationale direktør, Ann Mary Olsen. Hun har arbejdet tæt sammen med Guterres, da han stod i spidsen for FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

- Jeg kan kun sige, at fra mit og Dansk Flygtningehjælps synspunkt er det et rigtig, rigtig godt valg. Vi ser meget frem til, at Guterres kan blive den nye FN-generalsekretær, siger Ann Mary Olsen.

- Han er en meget stor diplomat, og det er kombineret med en stor gennemslagskraft i FN og overfor FN's medlemsstaterne, siger hun videre.

Annonce:

António Guterres ligner også en kommende generalsekretær. Onsdag stemte FN's Sikkerhedsråd om, hvem der skal efterfølge Ban Ki-moon, og den portugisiske kandidat er "klar favorit", lød det efter afstemningen.

Ingen af rådets fem veto-lande har tænkt sig at blokere for den 67-årige Guterres, der længe har været anset som favorit til stillingen. Dermed bliver han rådets foretrukne kandidat.

Fra 2005 til 2015 var António Guterres FN's flygtningekommissær. Her vandt han stor respekt fra mange parter, og der blev lyttet til ham, fortæller Ann Mary Olsen.

- Han kan bringe fremskridt. Han kan sætte sagerne på dagsordenen. Det er selvfølgelig ikke kun flygtningesagen, men også udviklings- og klimadagsordenen, siger hun og tilføjer:

- Jeg tror, at han vil være i stand til at forene de mange forskellige hensyn og de mange forskellige politiske og organisatoriske dagsordener på en rigtig god måde.

Sikkerhedsrådet holder en formel afstemning om Guterres torsdag klokken 16 dansk tid. Derpå skal samtlige FN's 193 medlemslande stemme om spørgsmålet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: