Danskere raser og jubler efter Løkkes flagstangs-indrømmelse

Stor debat på Facebook og nationen! om #flagstangsgate, som Løkke har indrømmet at være idemanden bag

Der er stor debat, om Lars Løkkes omdiskuterede flagoptælling var en god eller dårlig ide. (Foto: Polfoto)
Der er stor debat, om Lars Løkkes omdiskuterede flagoptælling var en god eller dårlig ide. (Foto: Polfoto)

Efter flere ugers hemmelighedskræmmeri blev mysteriet om landets flagstangsoptælling i går endeligt løst, da statsminister Lars Løkke Rasmussen på Facebook indrømmede, at han stod bag ideen, fordi han overvejer at markere de grønlandske og færøske flagdage.

Men blandt kommentarerne på Ekstra Bladets nationen! og på Løkkes eget Facebook-opslag er der blandt andet stor debat om, hvorvidt ideen er god, eller om man burde bruge statens penge anderledes. Der er også dem, som mener, at der ligger dybere problemer bag netop det forslag.

Se også: Lars Løkke erkender: Jeg stod bag flagstangsgate

-

- Pointen er, at når en statsminister spørger "hvor mange flagstænger har vi opsat rundt om i landet?" - Burde embedsmændene bare kunne slå op i en database og give et svar på 5 minutter. Det er dybt godnat, at staten ikke har styr på sine ting.... skriver 'Nick B' blandt andet.

1. april?

Kenneth A er enig med Løkke i at ideen er god.

- For en gang skyld er jeg enig med Løkke. Det er en god ide at vise solidaritet med de andre i rigsfællesskabet. Dog synes jeg timingen er dum. Der er andre ting i dagens Danmark han måske burde bruge sin energi på lige nu, skriver han.

Bjarne N synes, det virker som en joke.

- Jeg troede det var den 1 April i dag, skriver han.

Se også: Staten tæller flag: Mulig grønlandsk og færøsk flagdag

Prioriter flygtninge-krise

På Løkkes Facebook er der også både støttere og kritikere. Flere mener, at han burde fokusere mere på flygtninge-krisen frem for flagstænger.

- Tænk sig, at du LLR, har tid til at koncentrere dig om sådan noget, når dit land virkelig har brug for dig, det ville klæde dig meget bedre, hvis du koncentrerede dig om at få lukket vores grænser, og sat en stopper for migranter og flygtninge, det bliver din politiske død, hvis du ikke snart begynder at tage dette kæmpe problem alvorligt, skriver en utilfreds Facebook-bruger.

- Synes du skulle fokusere på at passe på Danmark og få lukket grænsen, uanset hvad du åbenlyst har lovet Merkel! Hvis vi skal kunne flage med Dannebrog om 20 år, så er det om at handle nu og undlade at bruge din og embedsmænds tid på en fuldstændig ligegyldig symbolhandling! skriver en anden Facebook-bruger.

Se også: Flag-mystik hos Claus Hjort: DF angriber dannebrogs-slaphed

Andre glæder sig dog over initiativet.

- Man må trække på smilebåndet - i øvrigt en glimrende ide at flage for hele Rigsfællesskabet, skriver en bruger, mens andre følger trop:

- Det bliver forhåbentlig til noget. Det er en fremragende idé!

181 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere