Danskere vil overtale briter med bacon og øl

Danske ungdomspartiformænd har taget turen til Storbritannien, hvor de vil overbevise briterne til at stemme henholdvis for og imod et brexit og et bremain - for Danmarks skyld

BREXIT: Flere danske ungdomspartier er taget til Storbritannien for at påvirke briterne før den afgørende EU-afstemning i morgen. Men de kæmper på forskellige sider.

Landsformand for Radikal Ungdom Victor Boysen går ind for, at briterne bliver i EU, mens Stefan Roy Frederiksen, formand for Liberal Alliance Ungdom, kæmper for et nej til EU.

Ekstra Bladet mødte de to ungdomspolitikere til en debat i det mest EU-skeptiske distrikt i Storbritannien - se det ovenfor.

Der er god grund til at gøre en ekstra indsats for at overbevise briterne om sit synspunkt, for meningsmålingerne lyder fortsat på dødt løb.

Forskellige målinger
Alligevel giver et og samme institut, BMG, to vidt forskellige resultater af britisk EU-afstemning i to samtidige målinger. Den ene gav klar sejr til brexit og den anden sejr til fortsat medlemskab, også kaldet bremain. Forklaringerne er flere:

* Målinger foretages enten med spørgsmål via telefon eller som spørgsmål via e-mail. Herefter korrigeres resultatet med hensyn til en række faktorer. Der er stor forskel på de endelige resultater.

* Tendensen er, at de elektroniske målinger hælder mod brexit. Omvendt hælder målinger via telefon mere mod, at briterne vil blive i EU.

* Instituttet BMG foretog i perioden 10.-15. juni målinger både elektronisk og telefonisk. Den første gav 53-46 til fordel for bremain, mens den sidste gav 55-45 til fordel for brexit.

* Det britiske institut YouGov forklarer den signifikante forskel med, at folk direkte adspurgt i telefon føler, de bliver nødt til at svare og mene noget. Mange vil, hævder instituttet, vælge status quo - altså fortsat britisk medlemskab af EU.

* Det fremgår af instituttets hjemmeside, at 90 procent vælger enten brexit eller bremain, når man spørger dem over telefonen. I de elektroniske undersøgelser er svarprocenten under 80 procent.

* Ifølge YouGov er procentsatsen for brexit den samme for begge metoder. Men I telefonundersøgelser er der mange flere, som vælger bremain.

* YouGov, hvis målinger hælder mere mod brexit end gennemsnittet, måtte i maj erkende, at man havde begået en fejl. Det EU-kritiske parti Ukip var overpræsenteret i svarpanelet. Den fejl ville man rette, lød det.

Kilder: Businessinsider.com, YouGov, valgforske

1 af 2 Landsformand for Radikal Ungdom Victor Boysen går ind for, at briterne bliver i EU, mens Stefan Roy Frederiksen, formand for Liberal Alliance Ungdom, kæmper for et nej til EU. Begge politikere bruger blandt andet dansk bacon og øl, når de skal overtale briterne. Det kan både blive dyrere, lyder det, eller omvendt, så vil briterne stadig kunne få deres kød og øl, selvom de forlader EU.
2 af 2 Landsformand for Radikal Ungdom Victor Boysen går ind for, at briterne bliver i EU, mens Stefan Roy Frederiksen, formand for Liberal Alliance Ungdom, kæmper for et nej til EU. Begge politikere bruger blandt andet dansk bacon og øl, når de skal overtale briterne. Det kan både blive dyrere, lyder det, eller omvendt, så vil briterne stadig kunne få deres kød og øl, selvom de forlader EU.
49 kommentarer
Vis kommentarer