112 anmeldelser af bande: Politiet må tage området tilbage

Dansk Folkeparti kræver, at politiet tager ungdomsklub tilbage fra berygtet indvandrerbande, som har barrikaderet sig på Nørrebro

I mandagens udgave af Krimicentralen blev sagen om ungdomsklubben vurderet. Se med her
Følg Politik

Politiet må slå hårdt ned på en bande på Nørrebro i København, som har overtaget en ungdomsklub, og jo hurtigere jo bedre.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod, som samtidig kræver alle pladser på landets politiskoler fyldt op til næste år.

Den berygtede indvandrer-bande Loyal to Familia, LTF, har nærmest barrikaderet sig i ungdomsklubben, Klub 21, på Nørrebro i København. Ekstra Bladet kan i samarbejde med programmet Krimicentralen på TV3 afsløre, at politiet har modtaget 112 anmeldelser om forhold i ungdomsklubben.

- Det er fuldstændig grotesk, og det gør mig rasende, at folk bare tror, de kan barrikadere sig som bande og sætte lov og orden ud af kraft. Det skal det slås ned på, fordi det ikke må ske i Danmark.

- Politiet er presset, men bandeaktivitet, hvor man tyraniserer alt og alle, det er lige præcis dem, som man skal slå hårdt ned på. Politiet må ud og få taget området tilbage igen, siger Peter Kofod til Ekstra Bladet.

Ungdomsklubben skulle ellers have været et hyggeligt samlingssted for kvarterets unge melllem 18 og 30 år, men er endt som tilholdssted for hærdede kriminelle.

Flere medlemmer af bandegrupperingen har nemlig indtaget beboerlokalerne i den almennyttige etageejendom AKB Lundtoftegade på Nørrebro i København og anvender nu stedet som klubhus.

Ejendommen, der administreres af KAB, huser cirka 2000 beboere fordelt på 699 lejligheder.

Her kan du møde nogle af gadens beboere, der ikke er trygge ved overtagelsen af ungdomsklubben

112 anmeldelser - våben, vold og stoffer
En aktindsigt hos Københavns Politi viser, at ordensmagten siden januar har registreret ikke færre end 112 anmeldelser vedrørende konkrete forhold på adressen. Et par eksempler på anmeldelserne er i følge politiets oplysninger: Hittegods, vold mod politibetjent, fund af våben og skydevåben, hærværk, euforiserende stoffer og ulovlig omgang med fyrværkeri.

Politiet har noteret mindst 15 personer på adressen, som alle er registrerede som relateret til LTF. De 15 registrerede personer er blevet registreret mellem en og helt op til 21 gange på adressen ved klubben.

- Det rejser et ressourcespørgsmål. Dels i forhold til antal betjente, men også om man har den økonomi, som skal til for at håndtere det her, siger Peter Kofod.

DF'eren ser et mønster i sager, hvor politiet ikke har reageret tilstrækkeligt på uromagere i området omkring Nørrebro i København. Først var det et vaskeri og en Netto, hvor en gruppe unge stjal og hærgede, uden at politiet for alvor satte ind.

Så kom en barejer og beklagede sig over politiets langsomme udrykning og håndtering af unge, som havde kaldt området på Nørrebro for shariazone. Nu har politiet så til gode at få bugt med den besatte ungdomsklub.

- Det skal tages op i forligskredsen, og så må vi tage en snak om antal betjente. Det er et af vores krav til finansloven, at antallet af betjente skal øges betragteligt, siger Peter Kofod.

- Vi skal have fyldt helt op på politiskolen, og jeg har spurgt ministeren om, hvor mange man kan optage i 2017. Og så skal vi have placeret en ny politiskole meget snart, fortæller han.

Adskillige af de beboere i ejendommen, som Ekstra Bladets og Krimicentralens journalister har talt med, ønsker ikke at stå frem til citat om situationen i beboerlokalet af frygt for den hærgende bande. De fortæller dog samstemmende under løfte om anonymitet om LTF'ernes tilstedeværelse.

Barrikaderet bande: - We don't give a fuck
Beboerne, der gerne vil fremstå anonyme, fortæller også, at bandemedlemmerne har barrikaderet sig i lokalerne. Det har de selv gjort ved at opsætte sikkerhedsforanstaltninger.

De har blandt andet svejset gitre fast ved vinduerne, så der ikke er mulighed for nogen gennemgang. Indgangsdøren er blevet forsynet med teksten 'We don't give a fuck', og før kunne ungdomsklubbens medlemmer frit komme i klubben med deres adgangkort. Det kan nu kun lade sig gøre, hvis bandemedlemmerne tillader det, da de har lukket af for døren.

Desuden har de smadret dørtelefoner i bygningerne, fordi de mente, at det var kameraer. Lyset fra gadelygterne har bandemedlemmerne også slået itu, så området er mørklagt i de sene timer.

 

Boligforeningen er uvidende om bandemedlemmer
For Boligforeningen AKB Lundtoftegade kommer det som en overraskelse, at der holder bandemedlemmer til i ungdomsklubbet. Ejendomsleder Kenneth Fuglsang fortæller til Ekstra Bladet og Krimicentralen:

- Vi har ikke været bekendt med, at der er bandemedlemmer i Klub 21. I hvert fald ikke i større målestok. Vi er dog selvfølgelig bekendt med at LTF i løbet af foråret har været inde i området.

Selvom beboerne på Lundtoftegade har stiftet bekendskab med bandemedlemmerne, så kender boligforeningen altså ikke til klubbens nye indbudte gæster, selvom de skulle være i løbende kontakt med politiet. Kenneth Fuglsang er dog stadig klar til at gøre sanktioner mod bandemedlemmernes tilholdssted.

- Hvis der foregår ulovligheder dernede, så vil klubben blive lukket, siger han.

Ekstra Bladet og Krimicentralen har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men man har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Her kan du se hele mandagens afsnit af Krimicentralen

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+