14. valgdag: Det gik du glip af

Forældede tal i Venstres asyludspil, politikerne som børn og Løkke på øl-trone i DSU-annonce. Her er et overblik over nogle af historierne fra valgdag nummer 14

Helle Thorning-Schmidt mener, at regeringens asylstramninger har ramt flere end 126 flygtninge. Men det har de ikke (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Helle Thorning-Schmidt mener, at regeringens asylstramninger har ramt flere end 126 flygtninge. Men det har de ikke (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Dag nummer 14 i valgkampen lakker mod enden, og det er tid til at danne sig et overblik over nogle af de valghistorier, Ekstra Bladet har kunne berette om i dag.

Derfor har vi lavet et lille overblik her.

Løkke på øl-trone i Game of Thrones
I morges klokken syv offentliggjorde Danmarks Socialdemokratiske Ungdom deres traditionsrige valgplakat med referencer til filmens verden.

Og den her gang er det Game of Thrones, som danner ramme om en afklædt Løkke, der sidder på en trone af vinflasker og øldåser. Nede i teksten på plakaten nævnes flere blå politikere. Blandt andre Inger Støjberg fra Venstre, som kaldes en 'drage, der spiser arbejdsløse til morgenmad'.

- Det har jeg det helt fint med. Ungdomspartierne har friere tøjler, og det skal der være plads til i en valgkamp, siger Inger Støjberg.

Du kan læse hele historien om valgplakaten her.

Plakaten fra DSU (Foto: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom)
Plakaten fra DSU (Foto: Danmarks Socialdemokratiske Ungdom)

Når flygtninge-diskussionen pustes op og ned
Et af de helt store emner i valgkampen er flygtninge og asylansøgere. Politikerne bruger meget tid på at diskutere emnet, og det var også oppe at vende i søndagens duel mellem statsministerkandidaterne.

Helle Thorning-Schmidt ville ikke gå med på Lars Løkkes påstand om, at kun 126 flygtninge er blevet påvirket af regeringens stramning på området, som trådte i kraft 20. februar.

Det bliver hun dog nødt til, viser tal fra Udlændingestyrelsen. Det stemmer nemlig overens med de 126 flygtninge.

Omvendt viser tal fra Danmarks Statistik, at der slet ikke er særlig mange flytningepar i Danmark, som får så mange penge i offentlige ydelser, som Lars Løkke gerne vil have, at det skal lyde, som om at der er. Løkke mener, at regeringens ændringer på området gør, at flygtningefamilier får 10.000 kroner mere om måneden, i forhold til dengang han var statsminister.

Tallene viser dog, at der blot er 934 par, som hører inde under Løkkes eksempel. Det tal dækker dog både over danskere og udlændinge. Antallet af flygtningepar, der får så mange ekstra penge i offentlige ydelser er altså endnu mindre.

Du kan skabe dig over flygtninge-diskussionerne her og her.

'Hvor tit går du i bad?'
Ekstra Bladet inviterer hver dag politikere ind til debat. I dag var det Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti og Astrid Krag fra Socialdemokraterne, der tørnede sammen i en diskussion om ældre.

En undersøgelse foretaget af Ekstra Bladet viser, at cirka 35 procent af alle kommuner som udgangspunkt kun tilbyder de ældre ét enkelt bad om ugen. Derfor blev begge politikere spurgt om, hvorvidt et enkelt bad om ugen er værdigt, og om de selv kunne klare sig med det.

Du kan læse hele den historie og se tv-debatten her.

Hvem er hvem
I den kuriøse ende af dagens overblik skal vi se i gamle fotoalbums. Ekstra Bladet har spurgt en række af landets politikere, om de ikke vil sende et billede af dem som børn ind.

Det har vi lavet en quiz ud af, så du kan forsøge at gætte, hvordan politikerne så ud som børn.

Prøv quizzen her. Som bonusinfo kan fortælles, at denne reporter kun fik fire ud af 16 rigtige...

40 kommentarer
Vis kommentarer