15. valgdag: Det gik du glip af

Lydmand troede fejlagtigt, at sekretær var Anders Samuelsen, flere politiske udspil og 56.000 danskere, der er røget ud af dagpengesystemet. Her er et overblik over nogle af historierne fra valgdag nummer 15

Johanne Schmidt-Nielsen er en af Enhedslistens mest populære kandidater (Foto: Gregers Tycho)
Johanne Schmidt-Nielsen er en af Enhedslistens mest populære kandidater (Foto: Gregers Tycho)

Vi er nu to tredjedele inde i valgkampen, og det er endnu en gang tid til at danne sig et overblik over nogle af de historier, der har optaget mediebilledet på denne valgdag.

Derfor har Ekstra Bladet her samlet nogle af de valg-historier, vi har skrevet om på valgkampens dag nummer 15.

56.000 ude af dagpengesystemet
Dagpenge betyder meget i valgkampen, og i dag kunne en ny opgørelse vise de friske tal over, hvor mange, der er faldet ud af systemet i år alene.

Tallene kommer fra AK-samvirke, og i alt har 6085 personer altså mistet retten til dagpenge i år alene. Siden januar 2013 er det 56.600 personer.

Det fik Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen til at sige, at systemet må have flere penge.

- Hvis Thorning ikke vil finde flere penge til at forbedre dagpengesystemet, må hun som minimum give vælgerne et klart svar: Hvilke grupper af ledige skal have forringet deres dagpenge i en kommende reform, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en skriftlig kommentar.

Du kan læse mere om den historie her og her.

Manu og Mettes 'Tryghedsudspil'
Udspil, udspil, udspil. Ordet bliver slidt her i valgkampen, og i dag var ingen undtagelse.

Justitsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne og socialminister Manu Sareen fra De Radikale fremlagde i dag et 'Tryghedsudspil'. Præsentationen handlede om, at regeringen ønsker at fokusere på forebyggelse, straf og resocialisering i forbindelse med bander og og rockere.

- Vi vil ikke acceptere, at bander og rockere skaber utryghed og kriminalitet, anførte Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Du kan læse mere om udspillet her.

Sekretær forvekslet med formand for Liberal Alliance
Det er ikke alle, der er lige gode til at kende ansigter. Det måtte assistenten til Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen sande, da han i går sad i et rum uden for Go'Aften Danmark.

Anders, som han hedder, ventede på, at Johanne Schmidt-Nielsen og Anders Samuelsen fra Liberal Alliance skulle deltage i en debat i programmet. Mens han sad og ventede, kom en lydmand dog styrtende og sagde, at han skulle skynde sig ind.

Det viste sig dog, at lydmanden havde forvekslet assistenten med Anders Samuelsen.

Alt endte lykkeligt, og 'den rigtige' Anders deltog i debatten, som aftalt. Du kan læse hele historien her.

'Bruger du mange penge på tøj?'
Lars Løkke Rasmussen besøgte i dag Odense-bydelen Vollsmose. Her konfronterede en mindre gruppe af lokale drenge Venstre-formanden med nogle af hans tidligere sager om tøj og overforbrug.

- Lars, jeg har hørt, du har brugt mange penge i udlandet. Kan det passe? ... Jeg har hørt, du har brugt omkring de to milliarder, sagde en af de unge til Lars Løkke Rasmussen.

Venstre-formanden kom med et overraskende svar:

- To millarder? Er du vimmer mand. Det er et sted mellem et par tusind og nogle milliarder.

Du kan læse hele historien og se tv derfra her.

16 kommentarer
Vis kommentarer