16 møgsager og maratonmøde: Vi rydder op efter Carl Holst

Få overblikket over Carl Holsts (V) mange møgsager, som Region Syddanmark nu prøver at rydde op i

Løgne og elendig pressekontakt endte ifølge Ekstra Bladets politiske redaktør Holst ministerposten. Siden da er de negative historier om Carl Holst fortsat med at komme dryssende.

Carl Holst har i mange år siddet på tronen af Sønderjylland. Nu sidder Venstre-manden detroniseret på bageste række i Folketinget som partiets kirkeordfører efter en lang række skandalesager.

Nedturen er dog ikke slut, og forretningsudvalget i Region Syddanmark sad i går og diskuterede en yderst Carl-kritisk advokatundersøgelse i seks timer. Politikerne blev enige om at stramme op på en lang række retningslinjer i regionens arbejde. Blandt andet ledelsesansvar og brug af eksterne ydelser.

- Vi er i gang med at rydde op efter Carl Holst, og jeg er rimelig tilfreds, fordi der er bred enighed om rigtig mange ting, som ikke har fungeret, siger Enhedslistens Vibeke Syppli Enrum til Ekstra Bladet.

Maratonmøde om Holst: Sådan vil region rydde op

Ny organisering
Regionen overvejer nu en ny organisering af direktionen, hvor Carl Holsts karriere kørte på skinner, da han ’hellere ville være konge i en lorteby end en lort i en kongeby’, som han kækt formulerede det.

Senere indtog han alligevel kongebyen København som forsvarsminister i Lars Løkkes (V) regering, og så fulgte fem stormfulde måneder. De fleste skandalesager i medierne handlede dog om tiden som formand for regionsrådet i Syddanmark.

Ekstra Bladets optælling viser, at der er brugt omkring en million af regionens kroner på Carl Holst personligt, som efterfølgende har vakt kritik. Derudover kommer de inddirekte omkostninger, såsom løn til offentligt ansatte, der angivelig lavede privat arbejde for Holst.

Politiker vil rense ud efter Holst: Væk med hans højrehånd

- Det billede, der har været tegnet af Region Syddanmark i offentligheden i de seneste måneder, er ikke et billede, som yder retfærdighed overfor de næsten 25.000 medarbejdere, som yder en fantastisk indsats hver dag. Og det er et billede, der overskygger de gode resultater, som Region Syddanmark har stået - og står - for, skriver forretningsudvalget i en pressemeddelelse.

Carl Holst forsvarede sig fra sag til sag. Først en hel masse benægtelse, så beklagelse, så erkendelse, så mere benægtelse og til sidst en topadvokat i flæsket på advokatundersøgelsen.