16. valgdag: Det gik du glip af

Yahya Hassan hev i studieværts slips, De Konservative er blevet hevet i retten, og udlændinge er igen et varmt tema. Her er et overblik over nogle af nyhederne fra valgdag nummer 16

Yahya Hassan har en prominent placering i dagens overblik, fordi han lavede noget af en scene på direkte tv (Foto: Finn Frandsen)
Yahya Hassan har en prominent placering i dagens overblik, fordi han lavede noget af en scene på direkte tv (Foto: Finn Frandsen)

Om en uge er valgstederne lukkede, og millioner af stemmer er ved at blive talt op. Valgkampens dag nummer 16 lakker mod enden, og det er tid til at summe op.

Ekstra Bladet har her forsøgt at skabe et overblik over nogle af de nyheder, vi skrev om, på valgkampens dag nummer 16.

Yahya Hassan: Et slips er en hundesnor
De østjyske læsere så muligvis allerede den her historie i aftes. I andre vågnede måske op til den i dag.

I går var løsgænger-kandidaten Yahya Hassan i studiet hos TV 2 Østjylland. Da studieværten ville lukke debatten var den aarhusianske digter dog langt fra færdig med at tale. Det endte med et noget akavet optrin, hvor Hassan hev i studieværtens slips og sagde:

'Slipset symboliserer i øvrigt en hundesnor'.

Du kan se tv-klippet og læse mere i historierne her og her.

(Foto: TV 2 Østjylland)
(Foto: TV 2 Østjylland)

De Konservative slæbt i retten
Man skal efterhånden nogle år tilbage for at finde De Konservatives velmagtsdage. Som om det ikke var slemt nok, bliver partiet nu hevet i retten af et reklamebureau for en ubetalt regning.

Det er bureauet Integral, som mener, at De Konservative mangler at betale en regning på 1,7 millioner kroner.

Begge parter er meget uenige om, hvorvidt regningen er betalt eller ej. Det kan du læse mere om her.

Løkke rasende i sminken
Ekstra Bladet kan sent torsdag aften afsløre, at Lars Løkke Rasmussen lod sin vrede bryde ud, da han onsdag eftermiddag sad i sminken hos TV2.

Her skulle han ind og svare på seerspørgsmål, men inden programmet gik i gang, måtte tv-kanalen slette et af de planlagte spørgsmål, fordi Løkke altså ikke ville svare på det. Det viser en mail-korrespondance, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Det kritiske spørgsmål handlede om Løkkes lave troværdighed. Både Chefredaktøren for TV2 News, Mette Østergaard, og Lars Løkke afviser, at han krævede et spørgsmål slettet.

Du kan læsere meget mere om den historie og de interne mails i morgendagens Ekstra Bladet og her.

Folkemødet mangler ledere
Da Helle Thorning-Schmidt udskrev valget, gik der et dybt, skuffet suk gennem flere af arrangørerne bag Folkemødet på Bornholm.

Folkemødet er nemlig i gang lige nu, men det mangler besøg af mange politiske personligheder, fordi de i stedet skal føre valgkamp i deres respektive kredse rundt om i landet.

Anders Samuelsen trodser dog valgkampen og er på Folkemødet alle dage.

- Vi kommer alligevel ikke med noget nyt i valgkampen, så jeg kan lige så godt være herovre, siger Anders Samuelsen til Ekstra Bladet.

Du kan læse hele den historie her.

5 kommentarer
Vis kommentarer