1612 fik nej til asyl i Danmark sidste år

Dansk Folkeparti kritiserer dansk asylpraksis efter foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen

Under 2000 personer, nærmere bestemt 1612, fik afslag på deres ansøgning om asyl i Danmark sidste år.

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et svar til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Tallet er opgjort af Udlændingestyrelsen og dækker over perioden 1. januar til 13. december 2015.

Opgørelsen, der er foreløbig og opgjort på baggrund af registreringer i udlændingemyndighedernes sagsbehandlingssystem, kommer, efter at den seneste officielle opgørelse viser, at 86 procent af asylansøgerne får ja til asyl.

Martin Henriksen mener, at alt for få får nej til deres anmodning om asyl.

- Det er ikke særlig mange, der får afslag på asyl. Vi så gerne, at det tal var højere, og vi sender det signal til regeringen, at vi også skal have fokus på denne del af asylpolitikken, siger han.

- Det, der fylder meget i den offentlige debat, er indrejsetal og grænsekontrol. Men man skal også huske den anden del af det.

- Når så få får afslag på asyl, viser det så ikke, at de folk, der kommer hertil, faktisk har et beskyttelsesbehov?

- Det kan man ikke umiddelbart sige. Vores asylsystem er paradoksalt nok ikke indrettet sådan, at man vurderer, om folk er individuelt forfulgte, når de kommer til Danmark. Man vurderer, om de har været individuelt forfulgte i deres hjemland.

- Sagen er, at dem, der kommer til Danmark, er rejst gennem mange lande, hvor de ikke er individuelt forfulgte, og det tager vores lovgivning og sagsbehandling faktisk ikke højde for, siger Martin Henriksen.

Mere end 21.000 personer søgte asyl i Danmark sidste år, oplyste regeringen mandag, da den indførte midlertidig grænsekontrol. Det tal er dog ikke umiddelbart sammenligneligt med de 1612 afslag, da der er en vis sagsbehandlingstid.

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere