208 personer har søgt asyl på to dage

Siden indførelsen af grænsekontrollen 4. januar har 208 personer søgt asyl i Danmark.

Sådan fungerer grænsekontrollen. (Video: Ernst van Norde)

Den dansk-tyske grænse samt færgefarten fra Tyskland har i nu to dage været kontrolleret af danske politibetjente ved udvalgte grænseovergange.

Betjentene foretager stikprøvekontrol af biler samt kontrol af tog- og færgepassagerer.

Siden indførelsen af grænsekontrollen 4. januar har 208 personer søgt asyl i Danmark, det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Hverken ministeriet eller politiet vil dog oplyse, hvor mange af disse, der har søgt asyl ved grænsekontrollen.

Se også: Medie: Regeringens topministre er delt om grænsekontrol

38.000 om året
Hvis antallet af asylansøgere de to første dage med grænsekontrol fortsatte et helt år, så vil der komme omkring 38.000 asylansøgere til Danmark i 2016.

Regeringen regner med omkring 25.000 mennesker.

Se også: Pensioneret strømer afviser DF-forslag

Dobbelt så mange afviste
I løbet af 5. januar har politiet skønsmæssigt kontrolleret 1366 personer. 36 af dem er blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark.

Det er over dobbelt så mange afvisninger i forhold til grænsekontrollens første dag, hvor 18 personer blev nægtet indrejse. Samtidig er en person sigtet for menneskesmugling.

Dansk politik - 5. jan. 2016 - kl. 15:14 Efter grænsekontrol: Søren Pind frygter flere asylansøgere

Tallene vedrørende registrerede asylansøgere er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

Se også: "Det er at male fanden på væggen, når skeptikere siger, at den midlertidige grænsekontrol hæmmer det danske erhvervsliv"

Tyskland: Ingen problemer
Den grænsekontrol, som den danske regering satte i værk mandag, har indtil videre ikke givet problemer for borgerne i Slesvig-Holsten.

Sådan lyder den officielle melding fra Tyskland, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har været til møde om grænsekontrol hos EU-Kommissionen sammen med repræsentanter for den tyske og svenske regering.

- Situationen ved den dansk-tyske grænse viser ingen tegn på problemer med den frie bevægelighed, siger Ole Schröder, der som parlamentarisk statssekretær repræsenterer det tyske indenrigsministerium ved mødet.

- Men situationen er selvfølgelig en anden i januar, end den bliver til sommer, når tyskerne gerne vil besøge alle de dejlige sommerhuse, tilføjer han.

Han understreger, at situationen skal følges nøje.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen