22. valgdag: Det gik du glip af

Rynke-Thomas trak annonce tilbage, Levakovic blev et navn i valgkampen, og blokpolitik blev et emne. Her er et overblik over nogle af historierne fra valgdag nummer 22

Mai Mercado sælger sin kampagnebil (Foto: Mai Mercado)
Mai Mercado sælger sin kampagnebil (Foto: Mai Mercado)

Det sidste krudt er efterhånden brændt af, og i morgen afgøres det. I morgen på det her tidspunkt er de første optællinger så småt begyndt at tikke ind, og vi kan danne os et billede af, hvem der skal være regeringchef i den næste periode.

Inden da er det dog tid til at danne sig et overblik over nogle af de historier, der er blevet omtalt på valgkampens dag nummer 22 - den sidste overbliksartikel inden den store dag i morgen.

Levakovic i valgkampen
Dansk Folkeparti har bragt Levakovic-familien ind i valgkampen. Det har de gjort i en ny avis, hvor de sætter fokus på kriminelle udlændinge.

- Nu skal Cirkus Levakovic lukke og slukke. Danskernes retsbevidsthed bliver i den grad trådt under fode, skriver partiet i deres nye blad, som har bossen fra den kontroversielle familie på forsiden.

Dansk Folkeparti er ikke i tvivl om, hvad der skal ske med Gimi Levakovic, hvis de vinder valget. Han skal smides ud (Foto: DF/Jakob Jørgensen)
Dansk Folkeparti er ikke i tvivl om, hvad der skal ske med Gimi Levakovic, hvis de vinder valget. Han skal smides ud (Foto: DF/Jakob Jørgensen)
 

Partiets retsordfører, Peter Skaarup, siger til Ekstra Bladet:

- De har selv stukket næsen frem og deltaget i en miniserie på TV2. De fylder meget selv, så jeg har ikke medlidenhed med dem.

Læs hele historien her.

Rynke-Thomas i ny brøler
Thomas Danielsen, der stiller op for Venstre, har set sig tvunget til at trække en annonce tilbage, som ellers var bragt i flere vestjyske aviser. Og det er ikke, første gang Thomas Danielsen må trække noget tilbage i den her valgkamp.

Her på Ekstra Bladet har vi tidligere kaldt kandidaten for 'Rynke-Thomas', fordi han sagde, at Helle Thorning-Schmidt bruger botox. Det undskyldte han, men han undskylder ikke den seneste misere, selv om han har trukket annoncen tilbage.

Og hvorfor har han så trukket den tilbage? Jo, i den to-sidede avisannonce optræder den politiske redaktør på TV2, Anders Langballe, med billede og citat. Det havde Anders Langballe bare ikke givet tilladelse til.

Hele annoncen var i Ugeavisen Struer (Læserfoto)
Hele annoncen var i Ugeavisen Struer (Læserfoto)
 

Du kan læse mere om Thomas Danielsens annonce her.

Blokpolitik eller ej på menuen
På valgkampens sidste dag blev der for alvor talt politik på tværs af blokkene. Helle Thorning-Schmidt proklamerede, at Lars Løkke Rasmussen ville indføre blokpolitik, der vil sætte partipolitikken hårdere op og ikke sikre et bredt samarbejde.

- Det enkle budskab til danskerne er, at hvis man ønsker et bredt samarbejde i det danske folketing, så skal man stemme på Socialdemokratiet. Hvis man får Lars Løkke Rasmussen som statsminister, vender blokpolitikken tilbage i dansk politik, siger hun.

Lars Løkke Rasmussen gik dog hurtigt til modsvar:

- Hvis der er nogen, der har afskaffet blokpolitikken på Christiansborg, så er det Venstre. For første gang i mange år har Danmark haft en opposition, der konstruktivt har samarbejdet med den siddende regering, siger han.

Du kan læse mere her og her.

Den evige børnehave
For formentlig aller sidste gang nogensinde mødtes Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i en direkte duel i aften. Det blev en duel, som flere nok vil huske for, at Løkke vandrede forbi sin pult med et brev til Thorning.

Senere på aftenen mødtes de to igen med selskab af de resterende partiledere i den sidste samlede debat.

Der var det så Thorning, der tog turen tværs over gulvet for at give hånden til Løkke. Den ville han ikke tage. Morten Østergaard ville heller ikke tage Kristian Thulesen Dahls hånd, da DF-formanden også gik over for at hilse på der.

Som en læser skrev i live-chatten: Om lidt danser de alle squaredance midt på gulvet!

Ekstra Bladets politiske kommentator var dog ikke i tvivl om aftenens vinder. Det blev Helle Thorning-Schmidt. Læs hele Engells vurdering her og genlæs chatten her.

Politikerbil sælges
Det her er valgkampens sidste overblik. Derfor slutter vi i den lettere ende med en lille salgsannonce fra Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado.

Hun sælger sin Toyota Yaris på Den Blå Avis, men hun oversælger den bestemt ikke. Blandt andet skriver hun:

'Husk et håndklæde at sidde på, jeg glemte en snickers-bar i solen den anden dag'.

Selv om bilen er fyldt med pant, har nogle ridser i lakken, og der er chokolade på sæderne, bliver det ikke helt let for Mai Mercado at skille sig af med Mai-mobilen.

- Det er min første bil, så det er selvfølgelig lidt vemodigt. Men Yrsa skal sælges og der er mange kilometer i hende endnu, siger Mai Mercado.

Læs hele historien og se bilen her.

18 kommentarer
Vis kommentarer