42.000 flere end ventet skal betale topskat

- Det må betyde, at folk tjener flere penge, end vi havde regnet med, siger V-ordfører

Meningen var, at 275.000 danskere skulle slippe for at betale topskat, da SRSF-regeringen i 2012 lancerede sin skattereform.

Men nu viser det sig ifølge Børsen, at den prognose har været for optimistisk.

Reformen trækker nemlig 42.000 færre ud af topskatten, end der blev stillet i udsigt i 2012, viser en ny prognose fra Skatteministeriet.

- Det kommer bag på mig, og det er utilfredsstillende, at vi ikke i højere grad kan regne med de prognoser, der bliver lagt frem, siger De Radikales skatteordfører, Martin Lidegaard, til Børsen.

Han mener, at de nye tal bør påvirke de kommende forhandlinger om en ny skatteaftale.

I Venstres regeringsgrundlag lyder det, at der er en ambition om at sænke topskatten med fem procent. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen har tidligere i Børsen åbnet for, at regeringen i stedet vil hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Topskatten på 15 procent betales i dag af danskerne, der tjener 459.200 kroner eller mere om året, efter at arbejdsmarkedsbidrag er trukket fra. Topskatten lægges oven i grundskatten.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, mener, at det er et positivt problem, at færre end ventet slipper for at betale topskat.

- Det er jo en dejlig baggrund, for det må betyde, at folk tjener flere penge, end vi havde regnet med.

Skattereformen fra 2012 hæver gradvist grænsen for, hvor meget man skal tjene for at betale topskat.

12 kommentarer
Vis kommentarer