Åben krig mellem de radikale og regeringen

Radikale Venstre går hårdt op mod nye sms'er mellem Nick Hækkerup og Mette Frederiksen

Sms'erne mellem Nick Hækkerup og statsminister Mette Frederiksen kom i kølvandet på, at Radikale Venstre ikke mente, at en advokatundersøgelse af minkforløbet var nok, sådan som SF og Enhedslisten mente. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sms'erne mellem Nick Hækkerup og statsminister Mette Frederiksen kom i kølvandet på, at Radikale Venstre ikke mente, at en advokatundersøgelse af minkforløbet var nok, sådan som SF og Enhedslisten mente. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

RETTELSE: Af kommissionsafhøringen fremgik det i første omgang, som om Mette Frederiksens sms var et svar til Nick Hækkerup møntet på de radikale. Det har Nick Hækkerup siden korrigeret. Der var i stedet tale om eksperter. Ekstra Bladet har derfor rettet dette i artiklen.

Det slår gnister mellem støttepartiet Radikale Venstre og regeringen over nye sms'er i minksagen.

Den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, går hårdt op imod interne sms'er sendt mellem justitsminister Nick Hækkerup (S) og statsminister Mette Frederiksen (S).

I sms'erne brokker justitsministeren sig over, at de radikale 'gør sig pænt besværlige i spørgsmålet om undersøgelse'. Og den ordlyd tages ikke pænt ned hos støttepartiet.

'Jeg ved ikke, hvad Nick Hækkerup henviser til', skriver Sofie Carsten Nielsen til Ekstra Bladet.

'Det var Jens Rohde, der som daværende ordfører og medlem af præsidiet for Radikale Venstre, håndterede nedsættelsen af granskningskommissionen. Og jeg er fortsat rigtig glad for det arbejde, han gjorde, for at sikre at granskningskommissionen blev nedsat', siger Sofie Carsten Nielsen.

De skal ikke lyve
Sms'erne mellem Nick Hækkerup og statsminister Mette Frederiksen kom i kølvandet på, at Radikale Venstre ikke mente, at en advokatundersøgelse af minkforløbet var nok, sådan som SF og Enhedslisten mente.

De foreslog i stedet et granskningsudvalg, der skulle lave en parlamentarisk undersøgelse.

Partiets leder, Sofie Carsten Nielsen, kaldte desuden minksagen for 'en kæmpe skandale' og 'lovbrud'.

- Det er en kæmpe skandale, dette her, der splitter både her på Christiansborg og i befolkningen. Borgerne har behov for et klart svar på, hvem der er ansvarlig for dette her rod og dette her lovbrud, sagde hun.

Nick Hækkerup skriver i den forbindelse til Mette Frederiksen 21. november 2020:

'B (Radikale Venstre, red.) gør sig i øvrigt pænt besværlige i spørgsmålet om undersøgelse'.

I kommissionens fremlæggelse af sms'er fremgår efterfølgende et svar fra Mette Frederiksen, hvor det ikke med sikkerhed kan fastslås, at statsministeren henviser til de radikale.

'Det er rigtigt (emoji) der skal bare kæmpes tilbage på deres usandheder ... du må tage nogle flere runder på mink de her dage, så de ikke får lov til at lyve.'

Nick Hækkerup har efterfølgende skrevet på Facebook, at statsministeren henviste til usandheder fra visse eksperter.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra statsministeren.

Justitsministeriet henviser til et svar fra justitsminister Nick Hækkerup, da han kom ud fra afhøringen i Minkkommissionen fredag. I svaret oplyser Nick Hækkerup, at han ikke ønsker at besvare spørgsmålet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om de slettede sms'er i det nye afsnit af 'Ingen kommentarer', hvor Brian og Joachim aflægger Statsministeriet og Justitsministeriet et besøg i jagten på de forsvundne sms'er.

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.