Året der gik: Da Løkke blev grillet

Tv-redaktionen har gennemgået de mest populære indslag fra året, der gik. I klippet kan du se den udvalgte video fra juni

Det lå i luften, at Lars Løkke Rasmussen ville trække sig på gårsdagens hovedbestyrelsesmøde, men 'erfaringerne' viste sig altså ikke at holde stik. Her møder partiformanden pressen inden mødet og indrømmer, at han ikke havde råd til at købe jakkesæt selv, da han blev valgt som formand (Foto: Anders Ravn)
Følg Politik

Den 13. maj kunne Ekstra Bladet afsløre, at Venstre havde købt tøj til dets formand, Lars Løkke Rasmussen, for 152.000 kroner.

Tøjet blev købt til Lars Løkke Rasmussen i perioden, hvor han var statsminister. Det er købt i hans foretrukne herretøjsbutik, Zornig på Frederiksberg, og Venstres partisekretær, Claus Richter, kunne da også bekræfte, at formanden var blevet 'klædt på' til diverse kampagneaktiviteter, photo shoots m.m.

Købene indbefattede blandt andet habitter, skjorter, sokker og boxershorts.

Efter afsløringerne kom Løkke under massivt pres fra Venstre-baglandet, og meningsmålingerne tog et gevaldigt dyk. Til Europaparlamentsvalget fik partiet 16,7 procent af stemmerne - langt fra, hvad partiet havde forventet, og det mistede et mandat.

Som Inger Støjberg skriver på sin Facebookprofil efter valget:

- Venstre fik en lussing ved EP-valget i går, og vi har et stort arbejde foran os.

Mistillid til formanden

Flere Venstre-politikere stod frem offentligt og udtrykte mistillid til deres formand, og den 3. juni holdt Venstre på Løkkes initiativ et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

Der blev fra mediernes side spekuleret i, om han ville trække sig, men efter et syv timer langt møde kunne partiet stå frem og slå fast, at Lars Løkke Rasmussen blev på formandsposten.

I interviewet ovenfor forsvarer Løkke tøjkøbene inden bestyrelsesmødet.

Se også hele interviewet med Løkke her:

Her kan se hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen inden mødet tirsdag aften
 

Tv-redaktionen har vurderet, hvilke videoer der har optaget folk mest muligt i de forgangne måneder ved at kigge på kommentarer på ekstrabladet.dk, visninger og interaktioner, som betyder kommentarer og delinger på de sociale medier.

Medie: Løkke peger på Gade som ny formand

Derfor betalte Venstre Løkkes tøj: Jeg havde ikke råd

Året der gik: Sportsstjerne tiltalt - sagen der chokerede alle

TV: Vild med sex og sprøjteorgasmer i swingerklub

Året der gik: Husker du den eksploderende hval?

Året der gik: Sex og vold i Big Brother hittede

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+